Eucypthus

Äntligen fungerar bilduppladdningen!
Idag besökte vi som sagt gymnasieskolan Eucypthus med U-landskunskapet. På vägen dit var alla jätte otaggade och ingen ville direkt åka dit, det slutade med att ingen ville åka därifrån. Till en början var det lite stelt, vi passerade ett litet slumområde innan vi kom in på ett område bestående av ett jordfält med två långa plåthus placerade som ett L. Därefter vart jag, Anna och Emilia medtagna in i ett klassrum med cirka 30 elever som hade fysiklektion, där satt vi i mitten av alla på ett jordgolv och fattade ingenting. Efter några minuter kommer en lärare och tar med oss till ett annat klassrum där vi känner oss precis lika borta.
Lektionerna var fett skumma, eleverna fick själva gå upp och skriva på tavlan medan en lärare stod och granskade alla och skrek att allt dom svarade var fel och att nästa person skulle gå upp och försöka. Varför hade han bara inte en normal genomgång?
Efteråt fick vi själva gå runt och prata med eleverna så vi hamnade med Lazarus som berättade sjukt mycket för oss om det Kenyanska skolsystemet, hans liv och mål i livet. Han ville bland annat bli arkitekt och studera på Oxford. Intressant snubbe det där. Går i skolan från klockan 7 på mornarna till 7 på kvällen fem dagar i veckan. Sover från klockan 22.00 – 03.00 då han går upp för att plugga tre timmar innan skolan börjar. Fattar inte grejen. På en hel dag får dom endast lunch serverat i skolan. Allt är så sjukt annorlunda samtidigt som det är så lika. Men det var intressant och vi ska både tillbaka och dom ska komma hit till oss och se hur vi har det. Kontrastchock på den alltså. Vi har pool på skolgården, deras skolgård bestod av ett jordfält samt två kossor. Kontrasternas land som vi brukar säga här...


2011-09-29 | 00:04:54 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback