Onsdag - gårdagen

Igår hade jag fullt upp från morgon till kväll så att jag inte ens hann skriva ett litet blogginlägg... 
Det började med skola och därefter hade boysen sin första fotbollsmatch i serien vilket självklart var något som behövdes supportas! Så vid tre hoppade jag och en hel hög andra människor in i bussen som tog oss ut mot Karen och St. Christopers school. Var riktigt roligt med fotbollsmatch faktiskt. Vi supportade som bara den och sjöng alla möjliga hejarramsor. Dock förlorade vi med 3-1 fast vi var bra ändå...
Jag har haft lite ångest för att jag inte hunnit träna någonting denna vecka så kravet att jag skulle följa med på fotbollen var att jag skulle springa hem. Sagt och gjort, jag och Susanna hurtiga som tusan sprang hela vägen hem från där att man kunde springa vill säga då trottoarer inte är en självklarhet i detta land. Hur som var det så mycket traffik att vi hann springa hem innan första bussen tog sig igenom gaten, ganska grymt jobbat om jag får säga det själv!  
Dock hann det bli för mörkt för att jag skulle hinna springa hela vägen hem så det fick bli att ringa taxi. Under tiden som jag väntade på taxin samlade jag pluspoäng genom att dela ut annanasjuice till vakterna och sen hade vi saftkalas! Riktigt trevligt. När jag tillslut kom hem sa Faiza att vi skulle ut och äta middag med Eva, Moa, Saga på deras pappas restaurang så det blev direkt hopp in i duschen och ombyte därefter hämtade vi upp familjen Wiberg och åkte sedan till Valley Arcade och Moniko´s som restaurangen heter. Jätteeeegod mat och roligt var det!! Kom inte hem förens efter 10 någongång och då blev det matteplugg för hela slanten sen var jag så trött att jag inte orkade göra något mer... 
BRA dag med andra ord och idag är det torsdag vilket betyder att det imorgon är fredag och sen är jag glad för då är det helg!!

2012-09-27 | 07:46:07 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Födelsedagsfirande

Idag fyller både Isak och Sanna 18 år vilket har firats med en riktig brak-middag på Osteria med 27 deltagande som sedan avslutades med karaoke kväll på Casablaca! Jag har med andra ord haft en grymt rolig och mysig kväll med en massa underbara människor!
Själva dagen i sig var ju inte lika intressant, gick i skolan och hade matte, religion och historia! Hoppade engelskan för jag hade världens magknip och mådde illa men det visade sig var en smärre tabbe då dom princip endast åt chokladtårta och sjöng för Sanna... Ella och Karl hade tydligen bakat under lunchrasten men aja, sånt händer! Nu ska jag snart sova då jag är förbannat trött som alltid, jag fattar inte. Ska börja gå och lägga migi åtta på kvällarna....


2012-09-25 | 21:41:36 | Kenya | 1 Kommentarer

töntfilm

 HAHAHHAHA här är min uber-braiga film från Masai Mara. Jag kände att fotograferat djur har jag gjort så att det räcker i år framöver... Därför valde jag att filma mina tre dagar i Mara istället och here we go. Kan lova er att det inte är det lättaste att hålla kameran still i en konstant gubbande bil men aja, här har ni! Riktigt B.
ojdå... upptäckte nyss att den flippat totalt med en massa hack överallt men orkar inte ändra det så det får vara så, hehe!
 Ojsan, igeeen. Upptäckte även att alla människor typ blivit halshuggna för råkade glömma ställa in fokus i Imovie. Men spillerill, skyller på att jag har för mycket plugg för att hinna göra en film...

2012-09-25 | 08:23:00 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

School again

Precis hemkommen från Greenhouse! Varit där med Christoffer och ätit avskeds-sushi med Johanna som åker hem till Svedala ikväll. 
I skolan har jag hängt med Pärsa och naturarna till National museum och snake park, jag har ju som sagt räknats som naturare den sensaste veckan..... (schtek)! Helt ok på museumet, sjukt mycket uppstoppade fåglar så förstod varför Pär valde att åka dit då han älskar fåglar! När vi kom tillbaka åt vi lunch sen hade vi lektion igen med Pär. Är helt slut av allt snack om djurarter, populationer, fotosyntes och allt annat natursnack. 
Nu måste jag plugga plugga plugga då jag har två prov denna vecka. Mindre kul. Speciellt när jag blev tvungen att äta middag ute idag och samma sak imorgon då Sanna och Isak fyller år, jobbigt att vara poppis som Faiza brukar säga - ha ha ha... 
Juste, en surprise kanske kommer upp ikväll, riktigt fett........ Eller?  

2012-09-24 | 20:05:15 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

More than words

Ibland är livet underbart.

2012-09-23 | 17:03:00 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Fy tusan

FY TUSAN vad jag gillar Masai Mara och Basecamp. Ville inte åka hem för fem öre men det är jag vilket fall som helst nu, hemma. Haft det sjukt jäkla bra. Spelat fotboll på savannen med massajer medan resterande folk gick guidning, sett en lejonfamilj äta en gnu och en giraff springa. Kollat på en stjärnklar himmel och aldrig velat åka därifrån. Sovit till ljuden av lejonvrål och flodhästar.
Ikväll ska jag sova hos Annis så bilder kommer imorgon! Taxin väntar.
Puss 

2012-09-22 | 17:46:20 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Livet är bra

Har precis packat klart för Masai Mara imorgon, 7.30 börjar vi åka.... Men det ska faktiskt bli riktigt roligt att komma ut på savannen, alltid lika härligt! 
Just nu är nån kenyan här hemma som fixar Faizas och "tanläkarens frus" (Rose-marie) naglar, fint ska det vara! Tycker det kittlas för mycket så skippar den delen. Faiza har dock poppat popcorn för hela slanten för hon har tydligen hört att popcorn är nyttigare än frukt och grönsöker. Självklart popcorn utan smör och salt. Men ja, nu äter vi popcorn som bara den! Ska snart ta bussen tillbaka till skolan för att sen åka med Christoffer hem där vi ska vänta på Johanna som rullar in i Kenya vid 6-tiden. It's going to be crazy! Livet är bra just nu. Svenskt besök och safari en skolvecka i bästa Kenya. Man bör gilla livet these days! 
Hej då från mig och Ahlgren! 
Solen skiner också som bara den, tack!

2012-09-19 | 15:00:35 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Kamel

Hände en ganska sjuk men rolig sak i lördags... Klockan halv 9 på kvällen sitter jag och Anna i taxin på väg till junction, fortfarande lite kö. Helt plötsligt, från ingenstans kommer en kamel med ryttare gående på gatan bland folk och bilar! Ganska komiskt om man tänker efter, hello u-land säger jag bara.


2012-09-19 | 08:02:26 | Kenya | 0 Kommentarer

Paaaket!

Jag har fått paket av käre mormor!!! Tack som bara den, det satt fint! man blir alltid lite extra lycklig när det kommer ett paket i lådan <3


2012-09-19 | 07:55:02 | Kenya | 0 Kommentarer

Tisdag

Samma dag idag som igår. Skola, träna och nu plugg. Inte alls så kul därav inget långt blogginlägg. 
Något som är desto roligare är att käre Johanna kommer till Kenya imorgon!! GALET. En given middag (antar på ART) kommer ske imorgon. Sen måste jag packa till Masai Mara... Hur som, galet fett med Jojo, ska bli mega kuligt! 





2012-09-18 | 18:59:38 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

.

Gått i skolan och tränat, that was my day hej! 
Sprang hem med Moa och nu har jag precis ätit. Gott var det! 

2012-09-17 | 18:46:54 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Åter söndag

Blev inget barnhem utan istället ett besök till Toy. Insåg hur mycket jag saknat det när jag gick runt där utan tillräckligt med pengar. Köpte ett par jäkla converse för 1300 kes vilket i och för sig bara är 100 kronor men fortfarande. Dom var dyra, men dock väl behövliga. Ett par vita, låga converse är princip ett måste (!) och jag hade inga så jaa, det var ändå ett bra inköp! Köpte också en keps till Masai Mara men jag gillar inte keps, saknar min safari-hatt som jag av någon konstig anledning lämnade kvar i Sverige.. HALLÅ, det är liksom nu som jag behöver den! Får väl köpa en ny......... 
Mer än så har jag egentligen inte gjort idag. Drog mig till skolan med alla andra peeps och stannade på BBQ vid poolen! Riktigt gott må jag säga. Kött, potatis, sallad, tzatsiki, majskolv och gud vet allt. Till efterrätt var det grillad annanas med kanel, sjukt gott. Allt jag hade i pengaväg kvar var 15 shilling så jag blev oturligt nog tvungen att ragga upp 5 shilling till och ta bussen hem innan mörkret hann komma. För när det är mörkt får man inte åka buss och taxi är för dyrt.. 
 

2012-09-16 | 21:37:34 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Coca cola Zero

Igår var en sån där dag när man inte gör någonting alls men ändå så himla mycket... Svårt att förklara. Chillade hur som hemma fram till 12.00 då jag tog bussen till Junction/Art där jag mötte Anna och Ella. När jag kom fram till Junction var det hur mycket folk som helst och dom hade byggt upp ett Dj:bås där det pumpades musik. Fattade ingenting först tills dess att jag såg Coca-cola Zero skyltar princip överallt. Tydligen kom coca-cola Zero till Kenya i förrgår vilket var en sjuuukt stor nyhet som firades med dans, musik och gratis cola. 
Hur som hängde vi på Art i cirka två timmar, drack sjukt god jordgubbs-smoothie och runt två tiden skulle det tydligen komma en (guess what!) coca-cola zero HELIKOPTER och landa utanför Junction. Polisen var där och stängde av hela trafiken vilket gör att det kaosar, dock misslyckades helikopterföraren totalamente och kunde inte ens landa. Vid sådana tillfällen märker man att man inte bor hemma i Sverige för allt var så galet oplanerat, ingen visste någonting, plötsligt kom en helikopter som försökte landa vid tre tillfällen men misslyckades och helt plötsligt började bilarna åka igen. Inget fattade någonting och allt var bara riktigt dåligt uppstyrt. Men det var fest i alla fall. 
Gick till Nakumatt och köpte lite samosa för vi blev hungriga, åt samosas sedan gick jag tillbaka till Art och hängde där ett tag med Olivia och Sanna innan vi gick tillbaka till skolan. Käkade lite middag, hängde runt, tog bussen hem och gick sedan ut och träffade Anna Bohlin! Bra lördag med andra ord. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på att följa med skolan till barnhemmet eller ta en sväng förbi Toy som jag FORTFARANDE inte varit på sen jag kom hit, s k ä m s. 
På onsdag kommer Johanna från Sverige och på torsdag väntar safari och Masai Mara, har det jävligt bra om inte annat. 
Bilder från "eventet" av coca-cola Zero....

Förstår egentligen inte varför det var en sådan Big Deal att en ny cola smak kommit till Kenya men det var tydligen väldiiiiiigt stort. Tänk om vi i Sverige skulle fira en sån sak på samma sätt i Sverige så fort vi får en ny läsksmak, helikopter, dj:s dansare, gratis läsk. Herre min gud.

2012-09-16 | 11:04:02 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Köp hus

KOM och köp hus, för jag ska tydligen flytta!
Här är mitt käre casa som jag inte längre kommer vara en del av, fett sad.
Hela annonsen hittar ni här; http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-silverdal-sollentuna-kommun-silverdals-torg-6,-4-tr-4222980 

2012-09-15 | 10:25:29 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Hannasafrika

Jag och fin, fina Hanna från i torsdags♥
 

2012-09-15 | 10:16:05 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer

Pannkakor och fiesta

Gårdagen inleddes som sagt med pannkaksbak. Vi råkade köpa världens dyraste glass så det blev ett par riktigt dyra pancakes, men det var gott i alla fall! 

 Lökade hos mig i några timmar, tog fina bilder.... 

Vid fem-tiden någon gång tog vi bussen hem mot Anna-banana! Kialt faila så vi råkade hoppa på fel buss och var på väg ner mot Kibera istället för mot skolan. Men det gick fint i alla fall, blev tvungna att gå en bit bah..... Hämtade Kialts cykel på skolan sen gick vi hem till Anna som inte var hemma, hängde där i alla fall ett tag innan vi gick tillbaka till skolan och därefter Junction och så skolan igen. Sedan var det utgång till Gallileo, riktig fiesta med dans och hela köret! Det var feting kul. Nu har jag ätit nudlar, classic helgfrukost! Vid halv 12 ska jag träffa Ella, Christoffer och Anna för smoothie-dejt!
 
 

2012-09-15 | 09:59:37 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Fråååga

Snackar dem svenska på lektionerna ?:)

Ja, princip alla lektioner hålls på svenska då det är en SVENSK skola.... Dock är självklart engelska lektionerna enbart på engelska samt swahili och spanka lektionerna. Men det är nemas problemas! Juste, Model UN hålls också på engelska men både Model UN och Swahili är valfria kurser så alltså inget måste! 
 
 

2012-09-15 | 09:28:52 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

gårdagens festligheter

Igår var det som sagt både min mammas och Majas födelsedag! Firade Maja gjorde vi hela dagen och jag tror hon tyckte att det minst sagt var en väldigt lyckad födelsedag! Vid halv fem samlades alla på Fridas rum och sedan hade vi bett Maja vara redo och finklädd till halv och då komma till Fridas rum. Maja åkte på en groundning förra helgen och skulle på så vis inte fått gå ut på sin födelsedag men Frida hade lyckats övertala Helenén att vi skulle få gå till Junction och äta middag. Maja hade ingen aning om detta utan trodde att hon skulle behöva fira sin 18-årsdag inne på internatet... Vi överraskade med sång och sedan tog vi med henne till Phonesian som är en Japansk/Libanes restaurang. Riktigt mysigt och jag käkade mix makiiii vilket är 16 bitar sushi för 80 kronor!! 


Klantig som vanligt glömde jag min kamera (MÅSTE BLI BÄTTRE) därför snor jag bilder från Elin.... 

Hela gänget som var ute och käkade + Elin bakom kameran!
MIIIIX MAKI 

Nu ska jag snart gå mot Yaya och möta Christoffer för vi ska handla glass, chokladsås och bananer sen ska vi laga pannkakor! Gillar typ inte ens pannkakor men jag har varit sjukt sugen på detta så vi tänkte köra fredags brunch efter som jag är lediiiig på fredagar fram till höstlovet!!! Tror tusan jag ska festa på Nutella också. Kan bli riktigt gott.

2012-09-14 | 10:23:01 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Mamma

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA! hoppas du haft en bra dag, puss och kram


2012-09-13 | 21:58:49 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Bio + Westgate

Hittade lite bilder på Elins blogg från igår som jag baxade, meehehe...

Grabben i mitten är en av skådespelerskorna från filmen! 

Maja är exalterad........
Westgate ♥
 

2012-09-13 | 08:06:24 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Hemma

Kom hem för ett tag sedan från Westgate där vi kollade på bio. Filmen var grymt jäkla bra för att vara local så att säga. Den utspelade sig på ett flertal ställen som man kände igen vilket var nice, bland annat Junction och Black Diamond!!!!!!! Riktigt fett. Fick även veta i bussen hem att en av skådespelarna hade varit på samma föreställning som oss men jag, Anna och Sofia var sjukt kissnödiga och sprang dirr till toaletten och missade honom... Sjukt segt, skulle varit coolish att snacka med självaste rollen som vissa fick. Men man har inte tur alla gånger om. Kvällen var hur som lyckad oavsett kändisskap eller inte. 
Imorgon väntar födeldagsfirande för Maja som fyller 18!!!! 
 

2012-09-12 | 22:08:37 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Hello tuesday

Idag har varit en bra dag! Sol och sånt. Skola med fyra lektioner och efteråt knallade jag, Moa och Frida en snabbis till Junction och Nakumatt, fett onödigt för jag hade ändå inga pengar. Hur som, när vi kom tillbaka till skolan var det volleyboll och därefter hemgång fast denna gången till Moa och Saga! Vi lyckades övertala bussis att få skjuts hem då ingen av oss hade pengar eller orken att gå.... 
Eva hade handlat hem mat som vi sedan lagade. Vette tusan va vi åstadkom men gott var det. Spagetti med tomatsås, broccoli, svamp, lök, kasler och ja, lite allt möjligt haha. Men det var gott. Lyssnade på musica och snackade. Gjorde även paj och kladdkaka sen poppade vi popcorn och gjorde te och kollade på film. Riktigt mysigt! Kom hem strax efter 10 eller nått, hade glömt nyckeln som vanligt så fick ringa och väcka PO, hehe! Men nu är jag hemma, mätt och nyduschad!
Imorgon väntar bio på Westgate men princip hela internatet, och så Zanna. Ska bli as-fett. Har för det första inte varit på Westgate (som är ett köpcentrum) sen jag kom hit och bio en vardag är aldrig fel! Framflyttad middag och avresa 17.15, är väl hemma runt 22 så vi hörs då! 

Här är trailern till filmen vi ska se! 
Zanna, vår engelskalärare känner tydligen skaparen till filmen därav filmvalet... Men det blir la kul! Lite africa över det hela!
 

2012-09-11 | 22:23:49 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Religion

Frida och Sanna chillar religionskunskap, Sanna galet seriös i hatt!
 

2012-09-11 | 09:30:59 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Historia

Nu ska jag ha historia med Månsan, lär bli väldigt intressant och givande....
p.s, ni får kommentera.......... Det är ju kuligt!

2012-09-11 | 07:33:00 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Home

Kom nyss hem. Varit på skolan tills nu! Började inte förens efter lunch så hade sovmorgon sedan biologi och därefter swahili! Fun fun. Efter skolan hängde jag med Moa tills 16.20 då vi hade en timmes Friskis & Svettis.. Skulle precis duscha men Faiza sa att vi inte hade något vatten medan Po säger att vi har vatten men att jag kommer bränna mig för det är varmt. Big problemas, jag måste duscha hur som för jag har tränat. Vad har ni för problem där hemma?


2012-09-10 | 19:04:31 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Söndag

Idag har det verkligen varit söndag på riktigt, har inte gjort ett endaste dugg. Inget ansträngande för fem öre. Knappt gått ur sängen. Och det var skönt, väldigt skönt. Imorgon börjar allvaret igen (sjukt allvarligt), skola plus träning. Lät tråkigt. Men det blir la bra, nu ska jag duscha.
Om två veckor kommer jag chilla med dessa typer i Masai Mara, soft. 

2012-09-09 | 19:07:00 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Yesterday

Tog som sagt bussen runt 1 tiden till skolan igår. När vi började rulla in mot Impala såg det ut att vara rugby matcher på hög nivå så när jag kom till skolan lurade jag med Hanna och Maja på rugby. Fett värt. 17 kronor senare hade vi träffat en grabb vid namn Curtis som spelade i team Homeboys.. Vi blev medtagna till Homeboys läktare, hälsade på lagkapten Oscar och vi hade fixat några nya kompisar. Pratade med Curtis om Sverige och svenskar och han förstod inte att det kunde vara så märkligt att börja prata med en främmande människa i Sverige på det sättet som vi börjat prata med honom, det var ju liksom normalt. Ja, i Kenya men inte i svenneland. Därav en anledning till att jag gillar Kenya. Allt behöver inte vara så himla bökigt jämt och ständigt. Vi glömde kolla på matchen men den var säkert bra. 
Efter rugbyn gick vi en snabbis till junction för att handla innan vi knallade tillbaka till skolan och åt middag och därefter körde tagg inför kvällens utgång som för övrigt var väldigt rolig. 
Hade ingen kamera så bilderna står www.enmaja.blogg.se för!

Charmerande bild.... Jag och Majis ♥

Hanna och Curtis ♥
Dom vann tydligen sin match som vi råkade missa.....
 
Att man då aldrig tröttnar på detta placet.

2012-09-09 | 15:39:06 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Sol, school

Idag är det sol och jag tänkte börja rulla mot boardingen! Ikväll väntar första, riktiga, utgången! Beachparty på listan, wehååå!

2012-09-08 | 11:36:57 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Barnhem

Bilderna i detta inlägg är baxade från FRIDA! www.lillaafrika.blogg.se

Igår hade jag sovmorgon till 9.30, sköönt! Vid 10.30 började jag knalla mot skolan, kom fram till 11, hade en timmes tennis med Pieus och hujeda mig vad jobbigt det var. Men roligt som tusan! Efteråt var det lunch, dusch och hopp i taxi för att sedan styra bilen mot barnhemmet New Life Home. 
Hur mysigt som helst att vara där men tusan så ansträngande det är. Vi gick till den äldre avdelningen där barnen är cirka 1.5 år upp till 3. Snacka om kaos. Börjar en skrika börjar de resterande 10 ungarna skrika ikapp, härlig stämning! Vi tog även en visit över till den minsta avdelningen där alla små bebisar hänger. Där är mysfaktorn aningen högre när dom små barnen ligger stillsamt i ens famn. Härliga krabater de där! Kändes skönt att vara tillbaka, det var ju trots allt nästan tre månader sedan sist... 

Hälsningar från mupparna! 

2012-09-08 | 09:24:00 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

PO & Faiza

Anonym
Om: Vilka bor du hos? Kan inte du presentera dom lite :P
 
Fick en kommentar för någon dag sedan som jag tänkte svara på!
Jag bor som inneboende hemma hos två gamla goa typer vid namn Faiza och PO. Både Faiza och PO jobbar på svenska skolan här i Kenya och det är på så vis jag känner dom. PO var även en av mina internatföreståndare förra året då jag bodde på boardingen. I över 30 år tror jag att familjen Åkesson bott i Kenya och däremellan lite Sverige och lite mer Kenya! 
Jag trivs hur bra som helst med att bo här. I början kände man sig lite som en gäst men jag gillar både PO och Faiza så nu känns det jättebra! Har ju mitt egna rum och badrum så det är topp, topp. Sedan blir det aningen friare att bo här jämfört med på boardingen där reglerna här oerhört stränga. Visst har jag regler här också men det blir en helt annan sak att bo utanför skolan. Jag kan röra mig på ett helt annat sätt och har det chillare med tider på vardagar, kan exempelvis gå ut och äta eller vara hemma hos en kompis utan att behöva vara hemma igen klockan 18.30... Med andra ord känns det jättebra att bo här och jag trivs som bara den! 
Lite bilder på min nuvarande familj... 

2012-09-06 | 21:59:00 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Borstar tänderna

Skriver mitt första inlägg på iphonen, ballt! Borstade nyss tänderna som rubriken så fint beskriver. Annars då? Har gått i skolan, hängt på Java under lunchen, slutat skolan, hängt på internatet, dansat Afrikansk dans, spelat tennis, ätit köttbullar med potatis och brunsås (sjukligt gott), lyssnat på en föreläsning om HIV/aids, hängt lite mer på internatet ock åkt hem. Sammanfattat en bra men lång dag som avslutas på topp eftersom jag är ledig imorgon!!!!!!
Planer för morgondagen har jag dock! Inget latandes utan 11.00 ska jag stå redo på tennisplanen med racket i högsta hugg och köra men första tennislektion för denna termin! Vid två-tiden ska jag, Sunshine, Maja, Elin och Frida dra oss mot barnhemmet och hänga där ett tag. Därefter får dom till största sannorlikhet pallra dig hem till mig ett tag sen väntar fredagsfika och restaurang! Bara sådär känner jag att morgondagen kommer bli en bra dag, vilket gillas starkt!
Puss och kram


2012-09-06 | 20:59:55 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Gårdagen

Igår så hängde jag, Moa och Maja med på idrotten fast vi egentligen slutat skolan.. Eftersom att vi ändå behövde träna kunde vi ju lika bra vara med på skolans idrott! Sedan kom Anna Bohlin från förra året till skolan vilket var jäkligt kul! Har inte träffat henne på hela sommaren så det blev ett kärt återseende... Vi hängde därefter hela kvällen, gick ut och käka och prata om allt mellan himmel och jord. Vi träffade Riz och hängde med honom ett tag innan dom droppade mig hemma igen. Mysig kväll!
Idag är min sista skoldag, fest. Ledig imorgon! Så då ska jag och sunshine, förmodligen några fler, ta tummen ur röven och ta oss till barnhemmet. Har velat gå dit nu flera gånger om men det har aldrig funnits tid över, jag har liksom inte ens varit på Toy, skäms! På kvällen väntar restaurang och köttbuffé med skolan!!

2012-09-06 | 08:14:31 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer

Paket

Glömde nästan helt bort! HAR JU FÅTT MITT FÖRSTA PAKET IDAG!!!! Från kära Maxi hemma i Sverige. Jag och Sunshine fick en varsin marabou och ett fint brev! TACK som tusan Maxan! Det satt fint och gjorde dagen sjukt mycket bättre! Gillar't starkt ♥ 
Saknar er!

2012-09-04 | 18:52:12 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Tisdag

Idag har varit en sådan där vanlig dag, fast ändå en skön sådan! Gick i skolan fram till tre, efter det gick jag, Sanna och Olivia till gymmet och köttade kondition och styrka i cirka 40 minuter innan vi sprang tillbaka till skolan  och var med på volleybollen i en timme. Därefter fick jag och Moa för oss att springa hem istället för att vara lata och åka bil när vi ändå var igång med träningen! Sagt och gjort. Moa bor inte alls långt från mig så det blev en perfekt springtur men jobbigt var det!! Kom hem som en röd tomat, slängde in en tvättmaskin, tog en dusch och kom ut till ett serverat matbord. En salig blandning stod på menyn. Grönsaker i olika former, lite lax, ris och sötpotatis, gott var det! Lite kenyanskt över det hela. 
Nu ska jag plugga Biologi, mindre kul! 
Hej struts från förra året!
 

2012-09-04 | 18:45:46 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Hell's Gate

Idag har det varit svinigt varmt men lagom till Friskis & Svettis började ett skydundrande reng ösa ner, träningen ställdes in. Satt i bilköer i 35 minuter, vanligtvis tar det max fem minuter att komma hem... Det är för mig en obegriplig gåta hur kenyaner kan misslyckas så totalt med att köra bil när det kommer lite regn. 
Det har även varit kaos utanför Junction idag så vi fick inte gå ut. Tror det var något universitet som demonstrerade genom att bränna däck, smart! 

Tänkte ta och lägga ut lite bilder från helgens bravader, Hell's Gate! Började med att vi åkte från skolan på morgonen, stannade till vid Rift Valley och viewpointen som alltid. Träffade den äckliga albinon med ruttna tänder. När vi äntligen kom fram till gaten blev det problem. Alla elever måste alltid räknas men grabben som skulle hjälpa oss kunde inte räkna. Tog över en timme för oss att komma igenom och allt blev försenat... Min grupp, lejonen, skulle hur som börja med cykling och det må vara bland det jobbigaste någonsin. Inte nog med att solen stod i full gas så gick min älskade cykel sönder efter cirka 200 meter... En grabb skulle laga den åt mig vilket tog cirka 30 minuter. Cyklade fem meter och den går sönder igen. En kvart senare ska den fungera påstår han, den går söder igen och jag får ta Rosies cykel som får gå tillbaka med min. TIMMAR senare var vi tillbaka på campet efter en cykeltur på antingen 1.6 mil eller 2.2, det var det ingen som fick klartecken om. Vi åt mat och på kvällen satt vi runt en lägereld och hade det mys x1000, sjöng sånger och kollade på stjärnhimlen. Fullmåne var det också så sov oerhört dåligt den natten, hade en teori om att det var varulvar som härjade. 
 

Mutuku fixar på campet!




Vi träffade några bufflar på vägen....

Dag två inleddes med tidig uppstigning och frukost i soluppgången. Därefter hoppade vi in skolbussen och for till George gate vilket var ingången ner till en massa raviner! Riktigt, riktigt coolt var det! På vissa ställen ångade det från bergen och där rann varmt vatten ner. Bergsklättring som bara den på vissa ställen. Kändes nästan som en hinderbana i en annan värld. Vi gick på en promenad som tog cirka två timmar innan vi åter åkte tillbaka till campet där lunch väntade. 

 




 Gruppen Lejonen samlade!









Blev självklart tvungen att rista in mitt namn som alla andra miljontals människor...








Träffade en random liten kille där nere som "lekte"


Efter lunchen var det dags för bergsklättring. Feting läskigt var det men jag kom högst upp trots höjdskräck. Våra guider var sjukt ofokuserade. Den ena tvingad upp en fast man ville ner och den andra satt och chilla med livet och kollade på annat...





Till höger syns berget vi klättrade uppför, dock inte hela vägen utan till cirka hälften.



Zebror som chillade vid bergskanten



Längst där uppe till vänster syns några som prickar bland träden. Där låg vårt camp så ni kan ju fatta vilken fet utsikt vi hade från tälten!



Ragnar fixade raggningsknep och gjorde ett fiskespö av en pinne som han hängt en karamell på som han sedan delade ut, smart grabb det där!



Karamell-gömman, kamerafodralet! 



Denna teambuilding var faktiskt mycket bättre än förra årets då vi var på något ställe som hette Lukenya och kastade ett gossedjur till varandra och sa ens namn...
På dagarna hade vi aktiviteter och kvällarna avslutades med sång runt lägerelden. Riktigt mysigt. Med oss hade vi kockarna från skolan som lagade grymmers mat och på kvällskvisten gödde dom oss med popcorn, chips, godis, grillade ananas med mera! En bra helg med andra ord. 

2012-09-03 | 19:43:00 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer

Back home

Hemma från Hell's Gate och en bra resa. Jag har klättrat i berg, cyklat tills jag trott att döden var kommen, vandrat i galet coola raviner, hängt med zebror, sovit i tält, kissat i skogen och sjungit låtar runt en lägereld under stjärnklar himmel, jag har haft det bra. Vi kom hem runt femtiden igår eftermiddag. Jag åkte hem på en gång, åt middag, tog en efterlängtad dusch och tvättade håret två gånger. Åkte sedan till Art där resterande svenska skolan befann sig! Blev en redig fiesta med mycket snack och tjat. 
Idag, söndag, inledde jag dagen med baugett som PO varit och handlar, salami och juice. Gott var det. Vi har varken haft el eller internet under dagen så lökade med min dator tills dess att den dog. Ringde Sanna och började knalla mot skolan. Hängde en stund i korridor två innan jag, Elin, Cornelia och Sunshine bestämde oss för att gå till Java och äta lite... Hängde där i någon timme innan det blev Nakumatt och hemgång. Hängde på internatet med lite peeps. Kollade på när alla åt middag, kycklingklubbor med ris! Vid 18.15 knallade jag, Elin, Maja och Emil till Junction åter igen för att möta upp några andra på Artan. Därefter kom Christoffer och Anna och sedan gick vi tre till Mediterraneo och åt en redig Pepper Steak, riktigt mysigt var det! Därefter skjutsade Lars (Annas pappa) hem oss och nu har jag precis duschat. Är galet trött men imorgon börjar jag inte förens vid lunch så då får jag sova ut!
Tänkte skriva ett mer ingående inlägg om Hell's Gate med lite bilder när jag får orken och tiden, förmodligen imorgon men vi får la se!
Puss och god natt
Zebror i Hell's Gate


 

2012-09-02 | 21:46:13 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer