Sol

Vill så gärna till kusten, tack. Saknar dig enormt! Orkar inte mer skola just nu.


2013-01-31 | 10:55:49 | | 1 Kommentarer

Kött

Nyss hemkommen från en brasiliansk köttrestaurang! Oufff är så mätt att jag håller på att dö. Som jag sa tidigare är det Jonnas födelsedag idag så vi blev bjudna av Stefan på middag! Ätit hur mycket kött som helst, garlic beefen är inte att leka med. Dom langar kött, fisk, korv, räkor, banan, allt i stora lass på spätt! Perfekt för en köttälskare, nu blir det dock sängen för är himlans trött efter allt plugg!
God natt


2013-01-30 | 20:04:06 | | 1 Kommentarer

Shule

Påväg till skolan, cruise!


2013-01-30 | 06:17:47 | | 0 Kommentarer

Psykologi

Sitter på min psykologi-lektion och är lite smått stressad över allt plugg, högen börjar växa och jag kan inte göra speciellt mycket eftersom min dator är sönder men ska iväg till en Mac-butik imorgon och se om dom kan fixa den! För övrigt längtar jag till nästa vecka då det är lov på nytt och då det bär av till en massaj-by och därefter Tanzania!! Ska bli megakul!
Idag väntar plugg och imorgon restaurang då Jonna som praktiserar på förskolan här och bor hemma hos oss fyller år så det blir la bra! Stefan ska bjucka. Han som var här i höstas, Jonnas låtsaspappa. Och Stefan är po och Faizas sons frus pappa! Komplicerat. Men det blir kul, hejs


2013-01-29 | 10:56:58 | | 3 Kommentarer

Helg

Helgen har varit en bra helg som så många andra! Fredagen spenderades med Anna och Hanna på bästa sushi-restaurangen ever, vi beställde in 51 bitar, inga kommentarer.... Men gott vare! Innan det blev det chill på junction men los klasskambratos!
Lördagen var fullspäckad den med. Jag och Hanna åkte hem till mig, packade badkläder och sedan vidare till yaya där vi mötte Moa. Handlade baugette och creme cheese och därefter åkte vi till FN där vi skulle möta Maria och gänget för att ha sports-day.. Alla FN människor har ett område med pool, gym, tennisbanor etc. Blev dock inte mycket till sport då dom var så himla sena så jag Moa och Hanna spenderade dagen vid poolen istället, spelade lite fotboll men slutade med att jag körde in bollen i buskarna och då var det slut på det roliga.... Efter gick vi till Village Market för att handla mat till BBQ:n vi skulle till! Maria och Moyester kom och hämtade oss och vi åkte vidare till ett feting hus där en massa folks var. Träffade en massa svenskar. Grillade lite innan vi åkte vidare till ett annat hus där det var live-band i trädgården och en massa folk även där! Riktigt roligt var det faktiskt. Därefter blev det utgång till Treehouse och Westlands, mer än en lyckad dag och kväll.
Idag har spenderats i Uhuru park, vi låg och chillade i skuggan under ett träd och hade det mys. Dock ingen trampbåt denna gång... Men det var fest ändå. Efter gick jag och Hanna hem till mig och chillade här, vi skulle kolla på film men min dator vill inte fungera, lite smått panik på den fronten! Får ta med den till en Apple butik och kolla va tusan som är fel, håller inte. Nu blir det film på iphonen istället, tjo


2013-01-27 | 18:51:11 | | 2 Kommentarer

Long time

Länge sedan sist och egentligen har jag en massa att berätta om de senaste dagarna! Men har haft fullt upp hela tiden, känns som nu är första stunden som jag ligger still och inte gör något alls... Är hemma hos Hanna och vi ska snart börja göra tacos! Super. Känns som att jag tar och berättar om allt vi gjort när jag får tag på lite bilder från den senaste tiden! Allt blir så mycket roligare då. Men allt rullar på och jag har det bra, skolan går bra den också! Hej svejs


2013-01-24 | 15:36:52 | | 3 Kommentarer

17 januari

Försöker ringa Hanna för hon har ringt men nu svarar hon inte, woop. Sen ska jag borsta tänderna, duscha och plugga psykologi för jag har prov imorgon. Livet leker, imorgon är det fredag sen 2.5 skolvecka kvar och därefter lov. Nedräkningen har börjat!
Haft första studentmötet idag också, första seriösa. 4.5 månad kvar sen smäller det, nedräkningen har verkligen börjat! Unnade mig själv en massage idag också, det var värt. Hade feting ont i axlar och nacke men nu är det bra. 50 spänn för en timme, jo tack. Vet inte vad jag babblar om men ha det bra, tjohej! Juste, flagnar i hela jäkla facet också så det är spår. Är rosa-fläckig här och var och det är inte fint. Men så går det när man bestiger en vulkan och solen är stark och jag glömde smörja in mig, trots att jag varit duktig och tagit med mig solkräm... Typiskt Manda Stenqvist.

 

2013-01-17 | 18:09:38 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Elin 18

Idag är det lille Elins 18-årsdag vilket betyder födelsedagsfirande! Jag slutade klockan 10.50 idag för att min swahili och klassmötet var inställd, megaskönt! Så nu ligger jag och slappar i sängen, ätit lite lunch och snart ska jag plugga lite innan jag möter upp mina rafikis och sedan bär det av till Bistron. Gårdagen bestod ändast av skola och plugg, inte speciellt intressant... Saknar Hannis och Saris för dom är på kusten och slappar lagom, avundsjuk. 
GRATTIIIIIIIS FINIS!

2013-01-16 | 10:23:21 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

kenya

 Det är inte svårt att förstå varför jag frälst mig vid detta land när man ser denna film. 
Masai Mara på nytt om någon månad, längtar!

2013-01-16 | 10:11:47 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Lake Naivasha + mt. Longonot

Nu är jag åter hemma från Naivasha! Har varit supermys och helt klart värt det. Igår morse tog jag, Hanna, Sara och Frida en taxi till Mt. Longonot som är vulkanen jag bland annat besteg förra året. När vi började vår vandring upp mot kraten ångrade jag mig direkt och undrade varför jag tusan bestämt mig att göra samma helvetesupplevelse på nytt, för jag minns hur jobbigt jag tyckte det var förra året. Men när vi äntligen tagit oss upp till kraten tog vi en fikapause, samlade nya krafter innan vi började vår vandring mot toppen och runt hela kraten. Och självklart var det mer än värt det när vi 4, om inte mer, timmar senare äntligen gått hela kraten runt och ner igen med en fikapause på högsta toppen! Jag hatar att vandra och ser egentligen inte poängen med det men någonstans så älskar jag det också. Älskar att känna att man princip vill dö och att det är jobbigt som tusan men ändå så fortsätter man att sätta fot efter fot framför sig. Inte för att man har så mycket annat val men det finns något som gör att jag någonstans faktiskt tycker att det är jäkligt roligt! 
Mt. Longonot från ovan!

Från vattnet... 

När vi kom tillbaka blev jag, Hanna och Sara skjutsade till Lake Naivasha och Fisherman's camp medan Frida åkte tillbaka till Nairobi igen! Jag har aldrig tidigare varit på detta camp utan det var PO som tipsade om det och OJ vad mysigt det var. Verkligen jättefint. Precis vid vattnet och bland tälten gick en massa får, ankor, påfåglar och apor och i vattnet bodde flodhästar! Man kunde hyra tält där vilket var perfekt. En dusch och sedan en mysig middag i restaurangen som även den låg precis vid vattnet. Kollade på solnedgången innan vi borstade tänderna och kröp in i tältet och spelade kort. En helt klart perfekt dag och kväll! 
Vi hade ställt klockan på 8 men snoozade fram till 9 då vi gick upp och åt frukost innan det var dags att börja ta oss tillbaka till Nairobi för att jag skulle hinna till skolan. Hoppade in i en matatu som tog oss till Naivaha Town och därefter en express-matatu hem till Nairobi! Hur smidigt som helst, hela resan gick på 30 kronor per person, helt klart värt jämfört med en taxi som som går på 450 kronor... Allt gick topp ända tills dess att vi kom ner till Town där trafiken var smockad! Vi stod hur länge som helst i kö men till slut kom vi fram och då var det bara att fråga efter vägen till railway station vilket visa sig vara enklare än förväntat. Väl där att vi flyt och vår buss, 111, kom på direkten! Hanna och Sara åkte till Prestige och jag fortsatte till skolan. Vid 16.20 kom Sara och Hanna tillbaka för att vara med på Friskis-passet som vi köttade oss igenom och därefter sprang jag och Moa hem och nu ska jag ta tag i lite plugg för resterande vecka har jag planer varje dag, vilket jag gillar starkt men måste klämma in lite skola också! Men det går la bra, Manda fixar allt. 

Äsch, ni kan ju lika bra ta del av mina planer! Fett skoj. 
Tisdag - Volleyboll, springtur och plugg! Hem till Moa ? 
Onsdag - Elins 18-årsdag vilket betyder födelsedagsfirande! 
Torsdag - Träffa Susan från International Aid Services, en biståndsorganisation här nere och möta familjerna som tar del av Kenya-kassen. Studentmöte på kvällen. 
Fredag - Kibera på förmiddagen, Hanna och Sara kommer hem från kusten! Utgång. 
Lördag - Helikopterplattan + citymarket. 
Söndag - Massajmarknad och möjligtvis bio. 
Måndag - Barnhem! 
 
Sedan får man inte glömma bort att jag går i skolan på allt detta men jag ska nog hinna med! Nu blir det plugg. 

2013-01-14 | 18:37:40 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Äventyr

Yoyo! 
Dom senaste dagarna har spenderats med Frida, Sara och Hanna till största del! Alla lika bra. Igår hade jag endast en lektion som alla andra fredagar och efter hängde jag, Moa, Hanna, Sara och Frida vid poolen ett tag innan vi gick till Art för en fredags-smoothie. Efter åkte vi hem på varsitt håll innan jag blev upphämtad av samma gäng för att sedan ta oss till Westlands och Fridas kompis Mohammed. Väl där hoppade vi in i hans bil och åkte i cirka 10 minuter vidare hem till en tjej vid namn Carolina där det väntades BBQ! Carolina jobbade på FN vilket alla andra också gjorde. Trevligt men lite underligt. Mycket mingel och mat på det. Var sjuuukt mycket svenskar där till min förvåning, alla till största del från FN... Lite senare drog vi vidare allesammans till Westlands där kvällen även avslutades, lyckad kväll med andra ord. 
 


Idag har vi varit ute på andra äventyr. Tog bussen ner till Town i morse där vi bytte till en Matatu som tog oss ut till Kitengela och därefter fick vi ta en taxi för att komma till Kitengela Glas som även var dagens mål. Jag var där förra året med skolan men alltid lika roligt att komma tillbaka. Förstår mig inte på det placet men det var en rolig dag hur som. Dom blåser glas där av endast återvunnet glas och hela stället är uppbyggt som en sagovärld.
På hemvägen fick vi skjuts ända till Gallerian i Karen där vi avslutade på Art med lite ny energi innan vi tog matatu hem igen. Resterande kväll har jag spenderat på Skype vilket varit kul det med. 
Nu ska jag duscha och sen princip sova för imorgon väntar nya äventyr. Bestämde mig spontant att följa med Hanna, Sara och Frida till Lake Naivasha och Mt. Longonot imorgon sen kom jag även på den lysande idéen att vi kunde campa lite, sagt och gjort. Klockan 8 imorgon åker vi ner till Town för att sedan hoppa på en direkt-matatu till Naivasha och sedan blir det att bestiga en vulkan (samma som förra året) och därefter checkar jag, Hanna och Sara in på Fisherman's camp medan Frida tar sig tillbaka till Nairobi. En natt i tält och sen får vi se vad vi mer hittar på. Börjar inte förens efter lunch på måndagar vilket är perfekt så att jag kan göra sådana här saker! Gäller att ta till vara på tiden fullt ut!! 
Ha det bra för det ska jag, tjoop! 
 
¨
Sist jag var på Kitengela Glas! 
 

2013-01-12 | 20:22:36 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Ken Ring

 
"Jag vet att barnen här hoppas på att jag ska förändra allt, men jag är helpank."

Så sant som det är sagt. Det är svårt att sätta finger på hur och varför man kan gilla ett land och folkslag så mycket som jag faktiskt gör. Kenya kommer alltid att vara något speciellt och jag tror aldrig att jag kommer kunna släppa denna plats. Något som däremot kan vara irriterande ibland är att alla tror att man är svinrik bara för att man är vit. Mzungu, mzungu, vilket betyder viting, är allt man hör var man än vänder. Att försöka förklara att jag faktiskt inte är så rik som dom tror är princip en omöjlighet. Vet egentligen inte vad jag ska komma fram till men när jag hörde den raden som Ken Ring sjunger i sin låt - "Jag vet att barnen här hoppas på att jag ska förändra allt, men jag är helpank." -  insåg jag hur sant det faktiskt är. Jag är vit, kenyanerna hoppas på att jag ska hjälpa dom men egentligen är jag fattig och kan inte göra ett dugg. Vi lever i två helt skilda världar och att förklara det för en person som knappt varit i sin egna huvudstad i sitt egna land kan ibland vara väldigt svårt... 

2013-01-10 | 10:01:19 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Bästa lovet, helt klart

Nu är jag hemma i Nairobi igen, eller det har jag egentligen varit sedan i söndags. Vi skulle egentligen åkt hem förra onsdagen men kusten var allt för bra så vi valde att stanna till lördagen men då visade det sig inte finnas några bussbiljetter så vi blev kvar till söndagen... Men skönt och helt klart värt var det!

Har helt seriöst haft mitt BÄSTA jullov någonsin, so far ! Det kunde inte blivit varken bättre eller sämre. Allt har varit perfekt. Nyår ska vi inte tala om, vill bara spola tillbaka tiden och uppleva allt om och om igen. 12-slaget spenderades bland annat med Daniel Adams-Ray! Hur ballt är inte det bara? På en strand i Kenya med tusentals, då menar jag verkligen tusentals, människor får jag fira in det nya året med mina älskade vänner och Daniel Adams-Ray, sometimes är världen väldigt liten... 
Resterande dagar bestod av sol, bad, god mat, fiesta och bara göra exakt vad man känner för. Jag är hungrig, ät. Jag vill bada, bada. Jag vill sova, sov. Tror inte riktigt jag kan beskriva hur bra jag haft det dessa tre veckor utan att bli lite arg över mig själv då man inser hur jäkla bra man haft det när man kommer tillbaka till skolan och verkligheten... Dock ska jag vara så sjukt glad, vilket jag verkligen är, att jag får börja skolan efter ett perfekt jullov i älskade Nairobi och Kenya och inte behöva åka tillbaka till Sverige som Johanna och Axelina tvingades göra. Och jag är oerhört glad över att Sara och Hanna är kvar!!! Kan inte förstå att Hanna är här ända till februari, så himla roligt! 
 
Min nyårs-buddy vid 12 slaget!
 
 
Jag har varit sjukligt dålig på att ta bilder detta lov vilket man ångrar såhär i efterhand men detta är allt jag har! Vet att Hanna och Sara har en del bilder så tänkte ta några från dom lite senare men for now är detta allt jag har!

 
Sedan vi kom tillbaka har jag hunnit gå på en intervju hos International Aid Services som delar ut food-baskets här i Kenya, Linas matkasse fast i Kenya. Var intressant att få veta mer vad dom gör och jag ska förmodligen följa med Susan som är ansvarig för Kenyakassen nästa torsdag och möta familjerna, ska bli kul! Annars har jag hunnit avnjuta en sista middag med Axelina på Art, varit på Toy med Sara och Hanna, firat Kalles 19-årsdag på Casablanca, varit på K1 och haft roligt samt ett besök på sjukhuset. Igår fick jag nämligen världens feber i skolan och mådde inte helt bra, haft ont i halsen till och från ett tag också men inte tänkt mer på det, gick till Siv som kollade min hals och konstaterade att jag hade halsfluss igen....... Så blev skickad till sjukan där jag träffade någon doktor och fick antibiotika som jag ska ta nu i fem dagar så idag spenderas dagen i min säng, svintrist. Hatar att vara sjuk. Men lika bra att jag blir frisk så snabbt som möjligt, idag har jag i alla fall ingen feber vilket är skönt! 
 

2013-01-10 | 09:52:07 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer