Two days left

Vart på Nakumatt och handlat allt mellan himmel och jord.
Ryggsäck, våtservetter, godis, tandborste, vattenflaskor, batterier, etcetera. Skorna är på och jag känner att jag är redo att bestiga Afrikas näst högsta berg. Känner att jag är redo att leva fem dagar utan dusch och toalett. Känner att jag är redo för nya äventyr! Klockan 07.30 torsdagmorgon går bussen från skolan. Har dock inte blivit godkänd klädväg så det får bli en tur förbi Toy i morgon och inhandla vantar samt en varm tröja/tunn jacka + dextro (givet) som av någon konstig anledning var slut på hela Nakumatt (som måste vara världens största matvarubutik, helt seriöst) men det löser sig.
Upp för detta berg ska vi!
Nu blir det en dusch och sen kanske lite filmtittande.

2012-01-31 | 20:43:29 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Two days left

Vart på Nakumatt och handlat allt mellan himmel och jord.
Ryggsäck, våtservetter, godis, tandborste, vattenflaskor, batterier, etcetera. Skorna är på och jag känner att jag är redo att bestiga Afrikas näst högsta berg. Känner att jag är redo att leva fem dagar utan dusch och toalett. Känner att jag är redo för nya äventyr! Klockan 07.30 torsdagmorgon går bussen från skolan. Har dock inte blivit godkänd klädväg så det får bli en tur förbi Toy i morgon och inhandla vantar samt en varm tröja/tunn jacka + dextro (givet) som av någon konstig anledning var slut på hela Nakumatt (som måste vara världens största matvarubutik, helt seriöst) men det löser sig.
Upp för detta berg ska vi!
Nu blir det en dusch och sen kanske lite filmtittande.

2012-01-31 | 20:36:47 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Watoto


2012-01-30 | 22:13:53 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

Helgen

Börjar med fredagen, Felicias födelsedag.
Jag och sju andra tjejer gick upp klockan 07.30 för att förbereda frukost i Giraffrummet. Malin och Linnea hade bakat bröd och det doppades jordgubbar i choklad och ballonger blåstes upp. Sedan bar det av med presenter och full sång in på Felicias rum.

Därefter var det vanlig skola och vid 19.15 körde skolbussen oss till Que Pasa där vi åt världens godaste middag. Sedan kom resten av skolan och vi dansade fram till 1 då skolbussen kom. Hemresan var bland den galnaste på länge, partybussen levererade fullt ut. På internatet var det kaos i min och Malins korridor och vi var uppe aningen för länge för att dagen efter gå upp 07.00 och åka till Lake Naivasha. Men lyckad kväll var det.

 

Efter cirka två timmars bussresa kom vi fram till Crecent Island, en halvö med massa vilda djur. Giraffer, gnuer, zebror, bufflar, kossor med mera. Vi gick på en promenad för att sedan gå upp på en höjd och äta vår matsäck som bestod av två lökiga smörgåsar. Inte världens godaste lunch. Efter några timmar satte vi oss i bussen igen för att åka vidare till campet där vi skulle övernatta. Kändes som att komma till ett svenskt kollo. Låg precis vid vattnet, stugorna var inte att hänga i julgran men funkade mer än väl.

Istället för att se råddjur på promenaden mötte man cirka 10 giraffer som schtekte runt i solskenet. Cirka 7 meter från dom var vi, om ens det...

En äkta Bregottkossa chillade vid vattenbrynet!

Bästa rooomie!
Mina fina kåmpizar


När vi kom dit hade vi lite fritid så jag och några andra gick bort till restaurangen som låg i en trädgård och tog varsin iskall läsk, satt fint. Sedan gick jag och tog min Kikoy, la den på gräsmattan, lyssnade på musik och somnade i en timme. När jag vaknade var det dags för middag och efter middagen tändes en lägereld. Vi satt och berättade spökhistorier, folk sjöng och spelade gitarr och jag hade misson grilla bästa juletomten. Lyckades riktigt bra efter ett tag. Vid halv 10 gick vi in till våran mysmode stuga, snackade och sen däckade.

Dagen efter var det uppstigning vid 08.45, frukost och sedan ut på sjön för flodhästjakt. Var riktigt nice att åka lite båt. Kändes exakt som svensk sommar men när man kollade runt om ändrades den uppfattningen ganska snabbt när allt man såg var höga berg och savann. Dock hade vi ganska otur med flodhästjakten, såg typ fyra flodhästar för att det var för mycket näckrosor. Men det var kul ändå vill jag säga er! Gött med lite båt i solskenet.

Hedvig och Nina

När vi kom tillbaka stack jag, Amanda, Hanna och Malin ut på cykeltur i Naivasha. Mycket trevligt må jag säga. Vi hyrde cyklar, 1 timme, 15 kronor. Riktiga racercyklar på jag säga. Fick en riktig denga som levererade rejält. Grymt fin utsikt var det men vi såg dock aldrig några zebror. Men det var supermys att cykla runt, så nu kan man bocka av cykeltur i Kenya också!

Bästa Bettan, hon levererade starkt! Riktigt bra cykel det där alltså!


Tog en liten vilopause..


Finaste vännerna! ♥

Köttig backe!


Nice utsikt!


När vi kom tillbaka till campet körde vi två parti kubb, lunch och sedan back to school. Riktig mysig helg och jag ångrar inte att jag följde med.

 
2012-01-30 | 22:06:37 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

Kibera

Tre bilder från skolan i Kibera i fredags!

2012-01-30 | 11:29:45 | Kenya 2011/12 | 3 Kommentarer

Hemma

Hemma från Lake Naivasha! Har haft en toppenhelg och ikväll har jag fixat så att vi ska få ÄKTA tacos till middag, man är trots allt ganska bra. Tänk att jag inte har ätit tacos på 6 månader Titti, men ikväll så!
Bilder och beskrivning av helgen kommer när jag får tid, förhoppningsvis ikväll!

2012-01-29 | 14:40:58 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Kibera

Jag inleder med Vinst, 4-1 till Swedish School.

 

Igår var vi som sagt i Kibera och hälsade på Florence skola (kommer fortfarande inte ihåg namnet). Tanke den här gången var att intervjua Monica som är en av lärarna samt fotografera och filma lite. Jag, Amanda och Hanna var där i cirka en och en halv timme. När vi kommer in säger Monica att de mindre barnen ligger och sover. Längst in ser vi cirka 10 barn ligga på en och samma filt på ett stengolv, det var deras vila. Inga madrasser, inga kuddar, inga täcken.

 

Barnen vaknade ganska snabbt och vi fördröjde tiden med skönsång och dans, frågade Monica om skolan och deras filosofi. Sist jag var där med pappa, Emelie och Kalle hade vi köpt med oss en hel del, bland annat två säckar med majsmjöl som dom gör Ugali av, vilket är en kenyansk rätt som många äter här nere. Monica berättade för mig att mjölet tog slut igår så det hade räckt i cirka två veckor vilket kändes bra. Att kunna mätta ett flertal magar utan att betala några större summor pengar är ganska galet… Tror vi betalade 80 kronor eller något liknande, för att ge mat i två veckors tid till cirka 20 barn.

 

Jag frågade även var dom tillagade maten då skolan ligger i ett plåtskjul som tillhör en kyrka, hon pekade bort mot ena hörnet och sa ”där”. I hörnet fanns en liten, liten kokplatta liknande ett stormkök vilket skulle vara deras så kallade kök. Världen är trots allt oerhört annorlunda utan att man tänker på det. Det blir dock självklarare för varje dag som går här nere. Vi ska vara glada att vi föddes där vi föddes.

 

Det är inte ett kök som fått mig att inse detta utan allt. Hela Kibera. Under regnperioderna kan dessa barn, som inte har råd att betala en månadsavgift till skolan på 15 kronor, gå till skolan på grund av regnet. Lokalen ligger ett halvt trappsteg ned och under regnperioden översvämmas lokalen så att det inte är möjligt att hålla några lektioner. Att regn kan stoppa undervisning är ganska ofattbart.

 

När jag efter ett tag skulle gå ut för att ringa efter en taxi hör jag någon hosta oerhört högt. Med bajsstank i näsan (den var grov den här gången) vänder jag mig om och möts av en flicka på cirka sex år som står bredvid sin mamma och kräks, hostar och slemmar. Mamman stoppar ned fingrarna i halsen för att påskynda det hela, flickan hostar lite till, får sedan torka av sig och gå vidare som om ingenting hänt. Hon har nyss spytt offentligt men det verkade vara som vilken normal sak som helst. I Sverige är det inte direkt ofta man ser en mamma stoppa ned fingrarna i halsen på sin dotter för att hon ska spy, och sedan gå vidare som om ingenting inträffat. Världen är trots allt stor men ändå så pass liten.

 

Efter det här besöket måste vi sammanfatta det hela sedan se hur vi ska gå vidare och vad vi vill göra. Men ett till besök lär det bli inom kort!


Det tar oerhört lång tid att ladda upp bilder just nu så in får nöja er med en gammal bild från Mombasa tills internetlivet blir på bättre humör...


I morgon är det fredag och det är jag mer än glad för. Planer hela dagen i morgon, älskar sådant! På lördag morgon åker vi till Naivasha och ska hänga med ormar och flamingos. Ska bli nice med lite resa. Hört rykten om båt bland flodhästar och krokodiler, blir kul.

 

Vill bara påpeka att jag om en vecka exakt kommer befinna mig på några tusen meters höjd i ett tält på väg mot toppen av Afrikas näst högsta berg. Känns helt ok. Kan inte påstå att jag är taggad till tusen men det blir säkert bra!

 

Nu ska jag sova, klockan lyckas alltid på något vis gå över tolvslaget... Upp klockan halv åtta och sjunga för Felicia som fyller 18 i morgon!!! wooooop

 

Och Sofia... om jag ska vara helt ärlig känner jag inte den minsta saknad till Svealand. Möjligtvis folket (och lite Utö) men den saknaden är inte stor, har de bra nog här. Sverige är ett sketland (även om jag är överlycklig att jag föddes där så att jag kan vara här......) men ack vad det landet är grått och trist, det ska ni veta gott folk!

 


2012-01-26 | 21:50:41 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

Torsdag 26 februari!

TAAAAAGGGAAAA FOTBOLLSMATCH!
45 minuter kvar sen går stapeln av fotbollsmatchen mot Nairobi International School! Nu ska jag köra uttal med min lärare på spanska. Bingo!

2012-01-26 | 13:19:07 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

Pluuuuuuuuuuuuuuuuuuugg

Jag har inte ens tid att blinka då jag råkade somna. Nu blir det plugg gånger tusen då jag nyss upptäckte att jag inte bara måste kötta Nk-prov utan även har ett tjock svenskahäfte att läsa igenom. Håll andan uppe.

Kibera gick bra, uppdatering om det kommer när jag får tid!

2012-01-25 | 20:16:02 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

-

Har samhälle och kollar på världens tråkigaste film som handlar om... Finanskrisen? något liknande ointressant i alla fall!
Idag har jag hunnit få en ny lampa, party. Gangstern tog fram sina skills och hjälpte till lite! Efter lunch har jag matteprov, känns kul. Efter matten åker jag direkt till Kibera, skriver mer om det när jag varit där. Ska som sagt besöka en skola där!
Annars händer det stora grejor idag, en skola från Göteborg på typ 40 elever kommer hit idag och hälsar på! Trevligt, trevligt med lite nytt folk. Nu är det lunch måste kiiiiiila!

2012-01-25 | 10:08:25 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Martes

Haft idrottslektion, Ultimate frisbee och Volleyboll barfota, resultatet är världens största blåsa under stortån. Det går framåt...

Pluggandet är i full gång...


2012-01-24 | 19:33:08 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

En tidig morgon i Mara


2012-01-24 | 12:42:34 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

Hace sol

Idag är det strålande sol och 35 grader. Hur är läget i Sverige?

2012-01-24 | 12:32:36 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Måndagsångest.

Typ första gången sen jag kom hit som jag verkligen har måndagsångest. Beror förmodligen på att jag är mer än väl medveten om att jag kommer få sitta isolerad i mitt rum varenda kväll för att plugga. Orkar inte med det.
Idag har jag i alla fall hunnit med en timmes tennis, i strumpor. Har ju som sagt skavsår från i lördags på båda fötterna... Började att spela i skor men när jag kände att den andra blåsan spräcktes gjorde det för jävulskt ont att jag knappt kunde springa framåt så det blev till att spela i strumplästen.
Båda strumporna gick det hål på och det brände en hel del när jag stannade upp hastigt. Men jag tog mig igenom en timmes tennisspel med ett par strumpor mindre i garderoben.
Veckans planer då? lyder följande:
Tisdag: Spanska redovisning (yippppie....) + Ultimate Frisbee!
Onsdag: Matteprov och på eftermiddagen ska jag, Hanna och Amanda (surprise) till en skola i Kibera för att fotografera, filma och intervjua lite granna till vårt projekt i U-land! Får se om jag hinner vara med på aerobicsen som ska börja istället för Friskis och Svettis.
Torsdag: Naturkunskapprov, PM för svenskatal inlämnat. Fotbollsmatch mot Nairobi International School på Impala, agera hejarklack!
Fredag: Filmfrågor på samhällen in. Felicia fyller 18 bast, kan dock inte nämna dagens planer om hon skulle läsa bloggen.....
Lördag: Upp tidigt för att åka till Lake Naivasha där vi ska sova över till söndagen!
Borta hela helgen för att komma hem och inleda ett nedrans svenska tal på måndagen som jag måste skriva den här veckan också. Lite mer skolarbeten och sedan MT KENYA PÅ TORSDAGEN! Galet vad snabbt tiden går (trots pluggandet). Gissa vad jag ska göra nu? plugga!

2012-01-23 | 21:18:17 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

Fredag

I fredags skulle vi ta en lugn kväll eftersom vi skulle upp 06.15 på lördagsmorgonen så jag, Amanda, Hanna och Johanna bestämde oss för att åka till Junction och äta middag, suuuuushiiii! Efter avslutade vi på Art Cafe med efterrätt. Har nyss insett att Artan har världens godaste chokladmousse och den är fett billig! Supermysig kväll. Vid 10-tiden ringde vi skolan så att dom kom och hämtade oss, men i bilen tittar jag och Johanna på varandra sen säger vi "Que Pasa? Que Pasa!", så jaaa, jag och Johanna ringde en taxi och körde en spontanare till Que Pasa! Asroligt
avslut på en mysig kväll.
Nu ska jag duscha, plugga lite mer och sen sova! Hörs i morgon.

2012-01-22 | 20:53:58 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Kitengela Glass

Idag har jag besökt ett sagoland. Vi åkte från skolan vid 12 till ett ställe som heter Kitengela Glass. Ett ställe på savannen där dom återanvänder glasflaskor (bland annat) och gör smycken, vaser, skålar, glas etcetera. Sjukt creepy place säger jag bara. Det var verkligen som att komma till ett sagoland. Vart man än vände sig var det något som inte stämde, bänkar liknade taxar, djur gick runt löst, små hyddor överallt, stolar liknade fjärilar. Trots allt det konstiga tyckte jag ändå om stället. Kreativitet tusen gånger om. Köpte ingenting trots de billiga priserna men såg däremot när de gjorde en glasblomma live, alltid något. Mysig dag.
Nu har jag precis städat rummet och en hög plugg väntas. Två prov och en redovisning står på schema. Välkommen efterlängtade skolvecka ♥
Ett ascoolt hål från taket ner till nedervåningen.

En läskig bro som man kunde gå över men kände att det var onödigt att betala pengar och sedan få en lapp som innehöll orden "vi tar inte ansvar om bron går sönder, om du ramlar ner eller skadar dig" kändes inte som en säker bro då...

P.S. Hanna Jeansson gillar inte att vara med på bild D.S

2012-01-22 | 19:23:43 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Chill At Sunset

Här bodde vi när vi var i Diani, helt ok.

2012-01-22 | 15:26:31 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Mt. Longonot

Detta jäkla berg har jag bestigit och gått runt, redo för Mount Kenya.
Det ser fasen mig inte ut som någon större match att gå runt kratern men fyra timmar tog det, av bergsklättring.

2012-01-21 | 16:38:59 | Kenya 2011/12 | 3 Kommentarer

Död.

Jag gjorde det. Jag var princip död. Skavsår på båda fötterna, illamående, yrsel, 35 graders stekande sol men jag klarade det. 2734 m.ö.h, högre än Kebnekaise. Jag har bestigit en vulkan, Mt. Longonot. Ett helvete under de sex timmar vi vandrade men lätt värt det efteråt. Adrenalinkick att stå på toppen, ett plus att käka två rutor Marabou till en utsikt utav dess like.
Hasat upp för berg, haft damm i munnen, är kolsvart, var kolsvart, but i still made it. Nu blir det en dusch, en efterlängtad sådan. 


2012-01-21 | 16:30:12 | Kenya 2011/12 | 1 Kommentarer

19 januari, redan.

Ibland rent ut sagt hatar jag detta internet. Skrivit värsta inlägger, trycker på publicera, "hej du gamle filur du har inget internet" allt försvinner... Och nej det är inte första gången det händer. Men...
Jag har varit på mattestuga inför provet nästa vecka, inget att hänga i julgran. Haft en inställd Naturkunskap lektion som gav en timmes hål plus en massa instuderingsfrågor, mindre kul. Ätit passion fruits och diskuterat den nya färgen i Zebra, senapsgul, vi tycker sådär. Startat upp min Iphone som varit avstängd i fem månader. Bortsätt från allt damm funkar gamla Bettan galant!
Nu ska jag publicera detta och hoppas på det bästa. Sen blir det Bamba, peace out.

2012-01-19 | 20:17:15 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Vinst.

Sitter i mitt casa och pluggar lite. Kände att jag kommer få en jädrans massa plugg de kommande veckorna men det tar vi när den dagen kommer.

Vid kvart i 4 lämnade vi skolan för avfärd (framsätet i rektorn bil, woop) mot Hillcrest, klockan 6 kom vi tillbaka tillbaka med vint, 4-0. Hillcrest skulle vara bland de bästa i gruppspelet men ack vad dåliga dom var. Skön vinst helt enkelt! Två matcher kvar sedan slutspel (om jag fattat det hela rätt). På måndag är det i alla fall hemmamatch på Impala mot Nairobi International School eller något liknande.
Annars då? har inte hänt något speciellt. Sjukt seg vecka, förmodligen för att jag inte haft så mycket plugg. Jag och Amanda brukar roa oss med biljardspel lite titt som tätt... Imorgon torsdag och sedan fredag (!!). Vi funderar på att gå ut och äta någonstans eftersom vi ska åka från skolan 7.30 på lördagmorgon för att bestiga en vulkan, träning inför Mt. Kenya, pepp pepp. Men på lördag blir det Simba, Red Tape eller Casablanca och på söndag hörde jag tydligen galoppbana, race, eller något liknande. Får se vad som händer.
Bild från förra matchen

2012-01-18 | 19:05:44 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Masai Mara, tredje gången...

...och jag vill dit igen!

2012-01-18 | 10:00:41 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Hejarklack, check!

Idag är det pepp-mode på hög nivå, fotbollsmatch mot Hillcrest! Åker från skolan 14.45, här ska minsann vinnas!
Idrottsdag innan jul!
Fannypropps glasögon!

2012-01-18 | 09:34:03 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Espanol, por favor!

Hej kompisar! Nu sitter jag och Mandzink och har spanska, det är tråkigt. Har precis lyssnat på en redovisning om Pippi Långstrump, seriöst.
I morse hade vi köttigaste idrottslektionen. Vår förra idrottslärare Tina har flyttat tillbaka till Sverige så Josef the Man har tagit över. Sista lektionen nu, kanske blir en sväng om till Junction efter för Hanna måste köpa en telefon för hon tappade bort sin i lördags, smart brud.
Jag ska kötta också, har slagit vad med Amanda och Hanna att vi endast får äta godis en dag i veckan (undantag under Mt. Kenya) fram till sportlovet och den som bryter måste bjuda dom andra på middag. Beach 12 weehoo.
Jag gillar inte spanska.

2012-01-17 | 12:28:14 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Seg måndag

Internet har valt att samarbeta i trappan utanför mitt rum för tillfället. Det gäller att hitta de få platser där internet fungerar. Han som ska se till att fixa internet på skolan är fasen inget proffs... Men det är inte direkt någon nyhet att
1. Människorna här är en aning pole pole (sakta, sakta) 2. Allt blir inte riktigt som det ska.

Har haft en timmes rast nu för vi ska dissekera djur på naturkunskapen och då ska man vara halvklass. Börjar igen om tio minuter och då ska det minsann dissekeras! Annars då? Igår var det storstädning av rummet som gällde, inte en rolig femma det där inte, tog typ tre timmar. Träningspass, ja tack! Men nu är det skinande rent.
I eftermiddag ska jag spela tennis med Pius, första gången på fem veckor tror jag men det ska bli kul. Mer planer för veckan har jag nog inte. Eller jo!
På onsdag ska vi till Hillcrest (?) och kolla på när brudsen kör fotbollsmatch. Hillcrest är en internationell skola som ligger i Karen tror jag. Sen ska jag, Amanda och Hanna försöka hinna med ett besök till skolan i Kibera för vårt projekt i U-landskunskapen, hoppas det blir av!
Oj fasen, nu börjar naturkunskapen!
2012-01-16 | 11:52:37 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Vandring

Igår var vi som sagt ute på nästintill en mils vandring. Vi åkte till en skog som låg en bit bort, eller skog och skog snarare djungel... Gick förbi ett vattenfall och några grottor, trevligt.
Syggaste vandringsbruden.
Eftersom vi var fett duktiga igår spenderade vi dagen såhär istället.... Klagar inte det minsta.

2012-01-15 | 19:24:37 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

-

Ligger och chillar vid poolen. Internet kajkar men har gratis internet i 10 minuter så en kort update.
Strålande sol och hög musik är en mycket bra dag. Igår körde vi nästan en mils vandring för att gå in kängorna inför Mt. Kenya, party.
Hörs när internet börjar fungera igen!

2012-01-15 | 12:20:53 | Kenya 2011/12 | 0 Kommentarer

Kilifi

Här kommer lite bilder från när jag var i Kilifi med mamma, mormor och Emma över jul.
På självaste julafton invaderade hundratals finklädda afrikaner stranden för att fira! Värsta folksamlingen och mormor vart helt till sig....

Just nu sitter jag utanför matsalen och har håltimme vilket borde betyda pluggtid men en uppdatering av bloggen sitter inte helt fel... Känner att det börjar gå utför men har lovat att bättre mig! Jonas (rektorn) har möte för alla kenyaner så jag kan inte gå dit och störa för jag vill ha Chai, vilket suger.
Ikväll vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på, hemmakväll eller Que Pasa. Får se.
Ähhhhhh fyfasen, nu tycker jag Jonas kan ha gaggat klar. Jag fryser och vill ha Chai (te på swahili för dom som inte visste), inte vilket te som helst för det är as gott, sött som bara den men det är gott i alla fall!

2012-01-13 | 08:18:37 | Kenya 2011/12 | 4 Kommentarer

Nu har dom sista åkt

Först och främst vill jag tacka min käre morbror, kusiner och frugan för välbehövlig julklapp. Samt även min bästa gudmor med familj för fina julklappar!

Nu var det snart exakt en timme sedan jag stod vid gaten och sa hej då till pappsen, Kalle och Emelie. Känns tomt nu. Men jag är glad att alla varit och hälsat på mig och det har varit superkul. Haft världens chillaste jullov med sol och bad, safari, och ännu mera sol och bad. Nu är jag dock tillbaka till verkligheten med en massa plugg och skola, vilket känns mindre bra. Men jag måste erkänna att det inte var alls lika jobbigt att komma tillbaka till internatet som det är att komma tillbaka till skolan när man går i Sverige. Det var riktigt kul att träffa alla igen och det känns som det är skönt med lite rutiner (roliga sådana). Det är galet och ofattbart att HALVA tiden redan har gått, börjar redan få panik att detta ska ta slut!

Färdigbabblat om det, jag har faktiskt haft en riktigt bra skolstart. Bara gått halvdagar, slutat efter lunch för att kunna hänga med pappa och gängen + att jag idag slutade 9.30.
Vid 11-tiden gick vi till Junction, pappa gjorde (enligt honom) bästa klippet på resan, skoputs för 10 kronor. Han vart mer än nöjd och skorna vart som nya. Så nöjd att han gick tillbaka några timmar senare och körde en omgång skoputs igen...
Men vi har faktiskt inte bara putsat skor idag, efter att ha slängt i oss god mat gick vi till Nakumatt och sedan tog vi en taxi till Kibera där vi hälsade på Florence och hennes skolan. Florence är en person som bor i Kibera och som tillsammans med hennes tre kompisar startat en skola för barn från 2-7 år som har någon form av familjeproblem. Föräldralösa, oerhört fattiga, barnhem etcetra. Barn som kommer från familjer som inte ens har råd att beta en månadsavgift på 150 shilling, vilket motsvarar 13 kronor.
Vi välkomnades av sånger och danser sedan delade vi ut en mängd block och pennor som vi haft med oss. Vi hade även med oss 4 kg Majsmjöl som man gör Ugali av vilket gör att dessa barn kommer bli garanterade lunch några dagar framöver vilket dom annars inte är. Chansen att dom får mat hemma är liten men ett mål om dagen är vad skolan, där lärarna arbetar gratis, har som mål.
Vi sjöng och lekte i upp mot 2 timmar med barnen och det var faktiskt super roligt. Vet inte hur många bilar, båtar, blommor och fjärilar jag ritat i deras nya block men det var kul, lite kramp i armen sådär men annars var det bra. När alla barn gått hem (en timme senare än vanligt) gick vi på en kort rundtur mer inne i slummen för att KarlE och den resterande resecombon skulle få se slummen.
Sedan bar det av hemåt till skolan, en dusch, och sedan till Junction för en sista middag som avslutades med en glass på Planet Yoghurt. Gött.
Nu måste jag verkligen ta tag i pluggande (WHHHHHHAAAAA).
Hej då svealand, hörs så fort som möjligt igen!

2012-01-11 | 20:33:49 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer

Back

Tillbaka på internatet efter tre underbara veckor, dock utan bloggning. När tiden ges ska jag uppdatera er om allt som har hänt!

Igår vid 11-tiden på kvällen (efter att det minimala planet var 30 min sent från Mombasa) välkomnades jag av Hanna och Amanda på mitt rum med musik, chips och fina teckningar, fezt. Känns bra att vara alla tillbaka!
Är ashungrig och ligger i sängen och väntar på att tiden ska gå. Ska tusan ta en dusch och sen väcka liv i samhället. Juste, skola ska jag hinna med däremellan, och träffa pappsen, Emelie och Kalle som fortfarande är kvar. Stress-mode, men det ska nog gå bra.

2012-01-09 | 07:25:22 | Kenya 2011/12 | 2 Kommentarer