Världens Bästa Kenya

Börjar bli mer och mer emotional när jag inser att mitt liv här lider mot sitt slut. Om 28 dagar befinner jag mig åter igen på svensk mark vilket är, konstigt. Jag vet, till hundratio procent att jag kommer tillbaka, redan i december, men tanken på att lämna de liv jag skapat här är ångerfullt. Vardagen här har blivit mitt normala liv och det är enkelt att glömma bort och reflektera över hur bra jag har det, framförallt hur bra jag trivs. 
På tv3 idag gick det ett program som handlade om Ken Ring, som är en svensk rappare, och hans omtumblande uppväxt. Kens mamma var kenyan vilket betyder att detta program till hälften utspelar sig här. I över tre timmars tid har jag suttit och streamat det via internet och kommit på mig själv med tanken att jag faktiskt levt i Kenya, i två års tid. I ett land som är totalt annorlunda jämfört med Sverige. Därefter började jag googla på youtube klipp för att visa er där hemma en del av det som varit min vardag, en del av underbara Kenya och Afrika.

 
Detta är för det första inte Yaya utan Junction, en plats där jag spenderat oräkneliga timmar. Java är bland annat ett ställe som jag brukar gå till efter skolan när jag måste plugga. Som de nämner, en iced coffe är det bästa! 
 
Att efter skoltid, som idag, eller bara på din fritid kunna få till New Life Home som är ett barnhem 10 minuters gångväg från mitt hem är både mysigt men med baktanken på att dessa barn inte har någon blir bilden en annan. Eller att åka ner till Kibera som ligger fem minuter bilväg från mitt hem är en annan tanke. Kenya är långt från bara misär men att detta faktum förekommer går inte att motsäga. Att jag kan gå till barnhemmet som visas på filmen och leka med barnen, mat dem, är mer värt än vad man tror. Att åka ner till Kibera och hälsa på den skola som jag i snart två års tid besökt betyder mer för dem än vad jag egentligen förstår och inser. Att kunna hjälpa dem att köpa mat till barn som ofta inte får mat är en god gärning som jag på nytt inte reflerkterar över. Jag kan göra så lite men ändå förändra så mycket, genom att bara vara.  
 
Masai Mara, en av de finaste platserna på denna jord.
 
Finns inga ord.

2013-05-14 | 01:08:02 | Kenya 2012/13 | 4 Kommentarer

Matematik

JAAAA!!! Fick nyss ett mejl av min mattelärare Lars som meddelade att jag fick godkänt på mitt 4-timmars mattenationella C prov jag skrev i fredagsförmiddag! Detta betyder att jag är godkänd i kursen och slipper att plugga matte på ett bra tag. Ingen mer derivata, logaritmer och grafiska kurver hit och dit. Tack och bock för det!
Nu sitter jag och hetspluggar till mitt SISTA biologiprov som jag har imorgon. Eftersom hela förra veckan gick åt att plugga in formler hit och dit så fanns ingen tid till biologi vilket betyder stress söndag. Har suttit i timmar och är inte mycket klokare för det. Reptiler, forntider och miljöanpassningar vill jag faktiskt inte läsa mer om, sådeså. 

2013-05-12 | 19:22:35 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

12 skoldagar kvar, av 13 år

Jag insåg nyss att jag endast har TOLV skoldagar kvar, 12 skoldagar av 13 år. Därmed fick jag smått panik och kände att jag behövde dela med mig av detta! om exakt 19 dagar tar jag studenten. Just nu simmar jag i plugg och förstår inte att jag om tre veckor är fri, friiiiiiI! I alla fall för ett tag. Detta är sjukligt. Kan inte riktigt finna ord. Ufff! 
Detta betyder även att jag har en helg i Nairobi sen helgen efter det åker jag till Lamu, fredagen därpå tar jag studenten, sen åker jag till Diani och sen har jag tre dagar i Nairobi och mitt älskade Kenya innan Sverige. VAR F**  TOG DETTA ÅRET VÄGEN? 
 
Får även panik över att jag spenderat de senaste helgerna lökandes hemma, vilket känns fel. Men har inte mycket till val med allt detta plugg. Som jag inte ens tar tag i vilket slutar med att jag ligger i sängen och får ännu mer ångest att jag inte tar vara på tiden. SKÄRPNING, och ändring. Punkt. 

Blir nog en Kibera imorgon innan skolan, detta håller inte!
 

2013-05-12 | 15:06:15 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Kan det vara över

Jag som trodde att jag knappt hade några skolarbeten kvar, jo tack! Där hade jag ganska så fel. Från ingenting till en lista som resulterar i ett hav av prov och inlämningar. Jag vet att det inte är lång tid kvar men det är ganska svårt att inse nu. Och när ens klasskompisar har en lektion om dagen, eller två lektioner i veckan, då känns livet ganska orättvist. Som rubriken lyder; kan det vara över?


2013-05-06 | 23:49:58 | | 1 Kommentarer

Enmaja

Tänkte att alla kunde titta på Majas braiga film. Å så mycket man kan gilla Kenya. 
 

2013-05-05 | 20:40:49 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Back on track, eller nått

Hej hopp!
Skamsligt länge sedan sist, över en månad skulle jag tippa på. Anledningen till varför är väl mer lathet och aningen tidsbrist. För trott eller ej är det väldigt tidsdrivande att blogga. 
Men hur som, jag har i alla fall hunnit med två turer till kusten, den ena aningen mer planerad än den andra. Jag har fyllt år, 19 sådanna. Gabriella och Axelina har varit här. Jag har firat valborg, som slutade i palm-brand. Kenya må vara ända landet det inträffar. Och att därefter se på när kenyansk brandkår ska släcka den brinnande palmen var desto roligare. Tror dock inte ni kan förstå den kaos som uppstod. Trycket nådde inte ens än gång upp till palmens topp och det insåg inte männen förens det att vattnet tog slut. De fick på så vis fylla tanken med skolans vatten och när de ska börja spruta på nytt är inte slangen påkopplad utan allt vatten far ut åt alla håll och kanter. Ja, från halv nio på kvällen till klockan två på natten var de där och blev även tvungna att komma tillbaka på morgonkvisten, allt för att släcka en glödandes palm...
Bal har det även varit. Det har regnat och det har varit sol. Jag har ätit goda middagar och varit med underbara vänner. Och så lite fest på det. Sen har jag pluggat, i mängder. Projektarbetet är inskickad och klart, på fredag väntar Matte C nationella och därefter har jag all rätt att säga att min köttigaste uppgifter är avklarade innan jag om 26 dagar tar studenten! som jag längtar. 

Tänkte att jag lägger upp lite bilder från den senaste tiden så kan ni bilda er egna uppfattning om den månad som jag inte bloggat om... 

2013-05-05 | 20:37:04 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer