stress

Drar till kusten om 1.5 timmar och jag har varket duschat eller packat, stress som bara den! dags att börja! 
Kommer som sagt förmodligen inte ha tillgång till internet så bloggen ligger nere ett tag. KOmmer ha det feting bäst och kan både sola och bada för hela Sverige om det skulle vara såå! 
Antar att jag avslutar med ett stort GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! 
Ha det bäst för det tänkte jag ha!!

2012-12-19 | 14:28:40 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

woop woop

Tänkte berätta om de senaste dagarna då jag om två dagar drar till kusten och chillar gaaalet i två veckor och där lär internet inte vara prio 1 utan det ger jag till sol och bad! 


Torsdag och lucia. Verkligen mysfaktor på hög nivå även om det är svårt att få in den äkta julkänslan. Vi åkte i alla fall som förra året till ressidentens hus där alla Nairobis svenskar befinner sig och tillsammans minglar man runt och äter pepparkakor, knäck, lussebullar, dricker glögg och har det allmänt bra. Sedan kollar man på svenska skolans lunciatåg och njuter av livet. Riktig bra kväll då jag även fick träffa lille Julia som jag inte sett sedan augusti!
Fredagen var en sjukt bra dag i allmänhet. Den började på topp och avslutades på samma vis. När jag kom till skolan fick jag i uppdrag att klä granen så jag och Isak raggade upp lite barn så klädde vi granen innan alla samlades utomhus i solen för tal och sång. Därefter kom en av dagens höjdpunkter, dans runt granen!! Kändes dock mer som midsommarafton men det var riktigt roligt! Sen blev vi faktiskt tvungna att ha psykologi vilket kändes lite smått oseriöst då alla bara ville sluta och få lov, vilket vi fick när klockan slog två. SÅ UNDERBART! Inge mer plugg på en månad!
Åkte och träffade Moa och Saga på yaya innan jag drog hem och duschade och sedan till skolan för boardingavslutning vilket var en klass i sig. För det första var det julmat som serverades, LAX i mitt heliga hjärta säger jag bara, så galet gott efter 4 månader! En massa uppträdaden blev det också. Sång, dans, tal, charader och podcasting! När kvällen var över drog princip alla till Junction och Art för att fira vilket även jag gjorde innan Axelina ringer och säger att hon redan kommit till skolan. Råkade missa tiden lite där. Drog dit och det blev ett kärt återseende. Checkade in på guesthouset innan vi åkte till Art och stannade där tills dom stängde. FUNNYBUNNY. 
Lördagen inleddes med lunch/frukost med Johanna och Axelina på Art, en sväng till skolan och sedan gick vi över till Impala där Safaricom live höll hus! En stor utomhuskonsert/event/festival. Assoft. Gratis och grejer! Camp Mulla uppträdde bland annat!! Maja och Moa gled även förbi. Nice som tusan att stå där i gassande sol och dansa lite till bra musik med en massa kenyanas, vi var princip dom ända vita där... 
Efter några timmar drog vi hem till Anna och Julia, lagade tacos och taggade järnet för första utgången tillsammans sedan förra året (+maja och Moa i och för sig....)! Riktigt rolig dag, eftermiddag och kväll! 
Söndagen var en riktig lökdag som spenderades hemma hos Anna. Men det var trevligt de med. På kvällen tog vi tag i oss själva och jag, Maja, Moa, Johanna och Axelina följde med skolan till Village Market där vi åt middag, hemmagjord klass och avslutade det hela med bowling-turnering! Minns inte senast jag bowlade så det var grymt kul, hade dock tappat snittsen en aning, slutade i alla fall på tredje plats med en strike i bagaget! 
Vid halv ett någon gång kom vi hem till Moa och då kröp jag, Moa och Maja ner i sängen och snackade fram tills dess att jag somnade... Sov till 11 och då kollade vi på en massa youtube-klipp och sen på julkalendern innan vi gick upp och gjorde toast och varm choklad och efter det satte vi oss framför tv:n och såg på en film (älskar lov för man har inga som helst måsten!). Efter att jag duschat och vi styrt upp oss själva åkte vi till Junction där vi köpte nyårsbiljetter, jag mötte upp Axelina och Johanna och sen åkte vi till Toy market, handlade 3 klänningar innan jag gick hem och nu är jag här. Första gången på nästan fem dagar... 
Imorgon måste vi till Town och betala tågbiljetterna (åker på onsdag!!!!!) och sedan var det snack om sushi och Westgate! Får se vad det blir av dagen. 
God jul från en lökig mandolf!

2012-12-17 | 19:35:17 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Lov

ÄÄÄÄNTLIGEN LOV! så himla skönt! Har haft fullt upp de senaste dagarna och tänkte berätta om dom ikväll när jag kommer hem igen och har min dator. Inte sovit hemma sen i fredags... Men jag har det superbra ska ni veta. Just nu är jag hemma hos Moa och sen blir det nog en Toy med Johanna och Axelina!

Fick en fråga också så tänkte att jag länkar lite bloggar till er!

Heeej! Skulle du kunna skriva några länkar till andra bloggz som går på ssn? Vore apaschyst!

www.enmaja.blogg.se
www.kenyakid.blogg.se
www.moawberg.blogg.se
www.mittafrika.devote.se
www.kenyasanna.devote.se
 

2012-12-17 | 11:54:41 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Lucia

Idag är det lucia och det ska fira hemma hos amassadmänniskor, eller nått sånt. Ska bli fett mys. Dock spytt hela natten så jag håller på att återhämta mig men det ska la nog gå bra! 
Nyss hemkommen från skolan och deras lucia, vackert och alla barnen är nedrans söta! nu ska jag sova och plugga fiolosofi, woop 

2012-12-13 | 09:38:48 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer

Personalfest och jag är icke bjuden

Imorgon är det Kenyas självsständighetsdag. 49 år sedan de blev ett självsträndigt land från Storbritannien vilket firas med röd dag för hela Kenyas befolkning utom gymnasieeleverna på svenska skolan... Slutar dock 10.50 sen ska det firas, stor födelsedag! 
Moa är ju förskolelärare och med andra ord ledig hela dagen så vi tänkte hitta på något, vad vet jag inte ännu. Alla lärare + local staffen har personalfest idag hemma hos rektorn, sjukligt svartsjuk är jag. Jag vill också vara med och äta julmat och dansa loss med alla lärare :( 
Så för tillfället är det bara jag och Kasuku här hemma och jag håller på att försöka plugga biologi vilket går åt pipan, så jäkla tråkigt. Men har prov imorgon så hade tänkt börja kötta nu! Förstår inte varför jag jämt måste plugga några timmar innan för att det ska bli något effektivt av det hela... nu är klockan liksom kvart i 10. Aja! Träning har jag även hunnit med, en timmes tennis och sedan power walk hem och lite styrka på det. Känns som att det gället att köra nu de sista dagarna innan lovet då jag antar att detta lov inte kommer bestå av speciellt mycket träning från min sida! Fast man kanske borde ta en tur eller två på stranden.... Lär ju hända Manda Stenqvist sisådär 0 gånger, man jag kan ju i alla fall försöka! 
PO bokade även nattåg till mig, Johanna och Axelina idag, så om 8 dagar åker vi till paradiset! Ska bli skönt med lite sol och bad, som om jag inte får tillräckligt med sol men oj vad jag längtar att komma till älskade Diani!

best place.

2012-12-11 | 20:06:32 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer

Helgen som passerat

Okej, lö helg. Fredagen var topp. Hade svinaroligt. För det första sov Maja hos Moa så efter skolan spelade dom först fotboll och jag gled runt och gjorde ingenting och efteråt åkte vi till Yaya, handlade mat och sedan gick vi hem till Moa. Vi köpte helt oklara saker med det blev faktiskt gott. Gurka, paprika, sallad. Pitabröd, avocado, torkat kött. Inte riktgit någon baktanke där men det blev en god sallad och sen gjorde vi guacamole, stekte pitabröden som vi snittat och fyllt med ost så det smälde. RIKTIGT GOTT må jag lova. Åt middag på Moas balkong och sedan utgång. En av alla bättre kvällar här. 
 
Lördagen bestod av en tur till Java och sedan skolan där julbazaar väntade, nordisk julmarknad med andra ord. Julkänslan infann sig dock inte då solen sken och det var lökigt varmt. Men allt svenskt man kan tänka sig fanns till salu! På eftermiddagen hann jag trycka i mig en gratis jultallrik (chill) och jag som gått och suktat hela dagen efter en blev ganska glad. Av någon anledning har jag varit väldigt sugen på sill så fick äntligen lite sill i mig! Vid halv 7 bar det istället hem mot Christoffer där avskedsfest för hans mamma samt Ellas familj väntade. Fasen LYX på hög nivå. Hela huset var fulllt med en massa ambassad-folk, libanenisk buffé, klasskakor, jordgubbar, servitörer som gick runt och jobbade, kebabtillverkning i trädgården och så lite 80-talsmusik på det! Riktigt gott och roligt. Vid 11 - halv 12 hade folket värmt upp kroppen med dryck så då blev det dans! Alltid lika roligt att dansa med lärarna. Svenskalärare Åsa, mattelärare Lars, historielärare Månsan, filosofilärare Mia och biologilärare Pär var på plats. Hann med att dra några sköna moves med allihopa innan jag och Anna åkte och hämtade Moa och sedan drog vi till Casablanca där skolan hängde! Åter en bra dag
Söndagen var dock konstig, fram till eftermiddagen gjorde jag inte ett dugg. Åkte till boardingen där alla var fett tråkiga så jag gick ensam till Junction och handlade credit (mobilpengar) till folk som behövde. På den rolighetsnivån befann jag mig på. Men det blev dock bättre! Moa gled förbi på eftermiddagen så jag, Maja, Moa och Kalle gick till Art där vi åt middag, bland det bästa som finns helt seriöst. Sen gick vi till Nakumatt och handlade ingridienser till guacamole, köpte natchochips och åkte sedan tillbaka till internatet där vi fixade allt, satte ihop sofforna i Zebra och kollade sedan på Project X. Jättemys. Efter filmen blev det bastu med Niclas, Emil och Gustav innan Leonie kom med sin ljuva stämma "It's past ten, it's time to go to your room"... Jag och Moa åkte hem med andra ord och idag har dagen bestått av Biologi, swahili och träning. Friskis och joggning hem. SNART LOV kan inte fatta!
 
Baxade lite bilder från Hannas blogg eftersom jag blivit sämst i världen på att ta egna bilder.... 
 
 

2012-12-10 | 19:06:03 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Datorn är återupplivad

Har inte haft någon dator sedan torsdagskväll därav ingen bloggning. Den blev urladdad och sen har det inte gått och laddat den.... Men idag fick jag låna Majas laddar och vips så var hela problemet löst. Min laddare har med andra ord gått sönder på nått vänster... 
Jag har hur som haft en mycket rolig helg som så många andra, berättar mer ingående när jag får mer tid för nu måste jag skicka in min hemtenta till Månsan som skulle varit inne i fredags men har ju som sagt inte haft någon dator förens nu! Såå, på återseende mina kära. 

2012-12-09 | 21:36:41 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Plugg,

Jag och Maja sitter och pluggar, går åt pipan och är svintråkigt men imorgon är det fredag och sen 1 vecka kvar, som jag lääääääängtar! Resterande vecka har också bestått av plugg om ni vill veta. Inte ens hunnit tränat. Har pluggat varje dag denna vecka, igår från 7 på kvällen till 00.30..... Orkar inte mer. Bara 2 inlämningar och 2 prov kvar innan jullovet!! och jag som trodde 3an skulle vara lite soft i alla fall...
 

2012-12-06 | 16:51:00 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

tjena kompis

Tjohopp! Igår var en mysig dag vill jag medge. Efter skolan så åkte jag + dageleverna och typ 3 boardingelever (ja detta är min "klass") hem till Rosie där vi skulle baka pepparkakor. Hur mysigt som helst men kan inte påstå att den RIKTIGA julkänslan infann sig då solen lyste och vi var utomhus, haha. Men julmusik hade vi och pepparkaksbak blev det! Godast var nog ändå att äta degen, längtat i en veckas tid! Vi fick även göra vår egen pizza som vi körde i deras pizza-grill, var dock aningen mätt efter all deg... När alla sen åkte hem stannade jag och Christoffer kvar och körde runt på Noels lilla motorcykel, asroligt! Sen kom Faiza och hämtade mig och då åkte vi hem efter ett tag och då var det bara fokus i min filosofibok då jag fick veta innan vi åkte till Rosie att jag hade förhör idag, men det gick nog bra! Idag har fokusen istället legat på min hemtenta i historian som jag fattar nada på. Jag, Maja och Kalle gick till Art för att plugga och det gick väl bättre än förväntat men inte topp. Kalle är princip proffs på detta område jämfört med mig och Maja så vi fick i alla fall sjukt bra hjälp att komma igång så nu har jag väl skrivit strax över en sida, men det ska väl bli sex någonting, d ö d a m i g . Vill ha lov nu! Resten av veckan består av plugg, plugg och plugg. Trodde jag endast hade hemtentan kvar i måndags men det visade sig att jag även har/hade; -Filosofiförhör -Psykologiprov -Filosofiuppsats -Biologiprov - och så hemtentan på det, bra koll Manda... Taggar till helgen då Maja ska sova hos Moa och på lördag finns det alldeles för många planer och söndag väntar galoppbanan sen är det endast EN vecka kvar!!!! På onsdagen eller torsdagen kommer Julia, torsdag lucia hemma hos ambassaden (fett roligt, massa jul), fredag boardingavslutning och Axelina kooommmmer sen Johanna på lördagen och lördagen kommer bli grym och sen är det lov och sen Diani och sen kommer Sara och Hanna och jag kan inte vänta, kommer blir galet roligt men framförallt SKÖNT! Behöver jag säga att jag längtar?

2012-12-04 | 18:13:00 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

December already

Tjena mittbena! 
Helgen har varit mys so far. Hur sjukt är det inte att det redan är december förresten? 1a december var det strålande sol och poolhäng och vid tre-tiden drog vi en sväng förbi toy, FANNS SÅ SJUKT MYCKET FINT DENNA GÅNG. Är lite som ett lotteri när man kommer dit. Men vid första "högen" köpte vi 18 klänningar, ja köpte 5, Elin 5 och Maja 8 ;) Blev 4 toppar också sen var mina pengar slut. Skulle LÄTT kunna köpa mycket mer men som sagt hade med mig 2000 typ vilket är ca 150 kronor och fick 9 saker eller 10 minns inte, så det var värt
Kvällen spenderades på Art tillsammans med Sussi, Elin, Maja och Moa och sedan blev jag Moa och Maja kvar. Skolbussen skulle komma vid 11 men kom aldrig så Maja ringde vid kvart över så då blev vi upphämtade och sedan skjusade Alex och Nganga hem mig och Moa, riktig mysig kväll med middag, prat och skratt. 
Idag var och är planen Blankets & Wine vilket är som ett event där man tar med sig picknick och sitter på ett stort fält med en massa människor och sedan är det livemusik, väldigt populärt och idag är det africa-tema men dock har ett problem uppstått, det regnar och regnar och regnar. Blev uppehåll ett tag och solen kom till och med fram men nu har det börjat regna på nytt... Såå, vi får vänta och se helt enkelt! 
Höres. 

2012-12-02 | 12:58:15 | Kenya 2012/13 | 2 Kommentarer