Hell's Gate


För det första ska jag bara inleda med och säga att bilderna i det förra inlägget är tagna från Majas blogg, hade länkat den men de råkade av någon obegriplig anledning inte komma med.... 
 

Hur som! Idag har jag gått i skolan, nähä? Jo men sant faktiskt, och det var deppigt. Hade biologi också, det var sjukt deppigt. Sen slutade jag skolan och då gick jag och två andra till Junction och Nakumatt där vi handlade lite smått och gott inför morgon dagen. I morgon åker vi nämligen iväg på teambuildning till Hell's Gate där vi stannar i två dygn. Ska sova i tält utan toalett, el och vatten. Känns som om det kommer bli en Mt. Kenya i repris fast av varmare slag. När jag tänker efter kan det bli ganska bra. Vi ska i alla fall cykla mountain bike, bergsklättra och gå i raviner, typ. Lämnar hemmet 07.15 imorgonbitti och kommer inte hem förens lördag kväll så detta lär bli sista inlägget på några dagar men när jag åter är tillbaka lovar jag att en rad bilder väntar!

Tillbaka till skolan, när vi kom hem från Junction spelade en massa folk fotboll och jag kollade på. Snodde även Christoffers BMX (som är en cykeln mormor) och cyklade lite. Po och Faiza skulle iväg idag så jag fick äta middag själv. Lät tråkigt så jag tog skolbussen hem till Christoffer istället där vi hängde ett tag innan vi åkte till Art Cafe och käkade. När jag kom hem igen kom jag på att min nyckel låg i min väska som låg i POs bil, jag var utelåst. Ringde PO och han garvade men sa att dom skulle börja åka hemåt. Jag och Kasu (papegojan) chillade i mörkret ett tag innan jag gick och socialiserade mig med vår nattvakt Julius. 
Julias är galet kort, har tre barn och bor i Kibera. Han har varit vakt här sedan 2009 och jobbar varje natt förutom fem dagar i månaden då han får ledigt. Han ska lära mig swahili och vaktar grannkioskens ägares cykel på nätterna. Julius är en trevlig prick som jag nu är fett bra kompis med. Se så bra det kan vara att glömma en nyckel då och då! 
Nu ska jag sova, eller göra nått annat har inte riktigt bestämt mig. Hörs på lördag hur som!
 
This is me in two days..... 
 

2012-08-29 | 21:13:47 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

I chock !!

Ni kan inte fatta vad som just hänt mig!! JAG HAR VUNNIT!!!!!! gick in på min mail nyss och upptäcker detta; 
 
"Hej Manda!
 
Stort grattis, vi har utsett din bild till månadens läsarbild i tidningen Vagabond. Det är bilden på länken nedan. Du har vunnit en kamera från Panasonic (Lumix TZ30) och ett presentkort på 1000 kr från Carpe Adventures. 
Du är även med i utlottningen om årets läsarbild, finalen hålls vid årets slut. 
 
 http://www.vagabond.se/Community/Fotoalbum/?image=14254&big=true
 
Kan du berätta lite mer om bilden så att vi har några rader att skriva om bilden i tidningen?  :)
 
Mvh
Kajsa, Vagabond"

HUR BALLT? ÄR GALET NÖJD! 
 
Här är "månadens läsarbild" som kommer publiceras i nästa nummer av Vagabond! 

2012-08-28 | 19:49:02 | Kenya 2012/13 | 8 Kommentarer

Regn, regn och regn

Varit en helt ok skoldag med 3.5 lektioner, halva matten blev inställd.. Hade en timmes håltimme precis innan lunch så jag, Sanna och Kialt gick till Junction och handlade skåplås och kalender sedan pausade vi på Java innan vi gick tillbaka och åt lunch! Efter skolan lökade jag och Sannis runt någon timme innan det var dags för volleyboll. Var jätte många som kom och ville vara med vilket var kuligt och Pärsa fick glänsa som volleyboll-proffs! Spelade i cirka en halvtimme innan himlen totalt öppnade sig och regnet ÖSTE ner. Men vi fortsatte i alla fall, tills dess att alla var genomblöta, och då menar jag genomblöta! 
Min plan var att jag skulle springa hem men den gick inte som planerat då vägarna, eller rättare sagt trottoarerna, regnar bort och det inte längre finns någonstans att springa. Så ja, PO kom och hämtade mig och sedan åkte vi hem till Faiza. Jag duschade och därefter åt vi middag. Köttbullar i tomatsås med potatismos och grönsaker, mycket gott vill jag lova! 



2012-08-28 | 19:08:16 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Andra måndagen

Idag började skolan på allvar, klagar dock inte. Började 14.00 och slutade 15.00 med chill swahili som enda lektion. Lärare Lazarus må vara en skön jäkel. 
"When we walk into this classroom, we leave all problems behind. Because life is good, I'll tell you that. Life is good." 
 

Planerade att gå till skolan idag men det har regnat hela natten så när jag började gå insåg jag ganska snabbt att jag inte skulle kunna gå... Dom så kallade trottoarerna bestod av lervälling och jag i mina flipflops gled runt som bambi på hal is så det fick bli bussen istället. Kom fram lagom till lunch, åt luchc, chillade fram till 14, hade swahili, chillade lite till fram till 16.20 då vi hade årets första Friskis & svettis, efter friskisen var vi några som gick över till Impala och sprang lite granna. Skönt men jooobbigt! Käkade middag på skolan - kachumbari, ris med kyckling + curry, galet gott med kachumbari, som jag saknat det! Enklast förklarat; tomat och gurkröra (?) sjukt gott är det i alla fall. Därefter var det 'måndagsmöte' och sedan hemgång. Ganska soft dag trots allt, imorgon desto värre. Börjar 8.30 och slutar 15.00, välkommen till verkligheten Manda! 
Ante-bror lekte massaj för ett tag sen och Mutuku tvättar mattor!

2012-08-27 | 21:02:09 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Designen...

Bloggen är fortfarande i kaos, dock aningen mindre grad! Får se när jag orkar ta mig kraft att styra upp det hela till 100%

2012-08-27 | 20:42:05 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Söndagsfika hos familjen Brandt

Idag känns det som om jag hunnit med en himla massa medan jag knappt gjort någonting alls. Först gick jag och mötte upp Moa som också är dagelev vid yaya, vi skulle egentligen gå till barnhemmet och hänga lite men det blev lite stressigt så vi hann aldrig dit innan deras vila... Istället gick vi upp en sväng på Massaj-marknaden innan vi tog bussen till skolan, hängde där en stund innan vi gick till Java med Tinii och Greta. Chillade där en stund innan vi började gå hem mot familjen Brandt som skulle bjuda på söndagsfika för alla dagelever plus familj! Trevligt och mysigt. Åsa hade bakat hallongrottor, kärleksmums samt bullar som vi sedan åt ute i deras trädgård vid poolen, mysigt, mysigt! Efteråt skjutsade Lars hem mig och Moa och då lagade Faiza middag och vi sedan åt. Kycklinggryta, ris och sallad - riktigt gott! Pratade om allt möjligt, satte oss i soffan och drack lite te, pratade lite mer, kollade på TV och här sitter vi fortfarande... Imorgon börjar jag klockan 14.00 och slutar 15.00, LYX!
Tinii idag på Java!
 
Har för övrigt varit väldigt varmt idag men det började även regna från ingenstans på eftermiddagen, utöver det har det varit soligt och varmt vilket är sköööönt!

2012-08-26 | 20:06:34 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Mitt nya hem

Här kommer önskade bilder på mitt nya hem! Fotade bara där jag endast brukar vara jao! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är mitt rum, fint som bara den.... 
Trappan upp till övervåningen och sen ser man min säng långt där inne till höger!
Köksbordet och vardagsrummet/soffan! In till vänster ligger hallen där man för övrigt går in..
Soffan och dörren in till mitt rum!
Det kaosade köket, men man gillar det ändå! Finns en dörr utifrån och direkt in till köket sen till vänster går man för att komma till vardagsrummet, krångligt värre. 
Dörren som står öppen går in till köket! Kasu står även utanför och chillar dagtid. 
Utsikten ut på gården från övervåningen! 
Till sist men inte minst, baksidan och trädgården! 
Ungefär såhär bor jag. Mysigt värre. 

2012-08-26 | 10:59:20 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

25 augusti

Har lyckats förstöra designen på min blogg så den ser lite konstig ut för tillfället, ska försöka fixa den imorgon så blir allt säkert bra igen!
Jag har i alla fall varit iväg nu några timmar och kom väl hem för cirka en timme sedan. Hade ju väldans tråkigt där ett tag men sedan ringde Christoffer och frågade om jag skulle med honom, hans låtsasfader Ola samt Ellen och Victors pappa (som jag glömt namnet på) och käka middag, sagt och gjort. Blev upphämtad strax därefter och sedan var meningen att vi skulle åka till en sushi restaurang och äta sushi men den hade stängt. Istället åkte vi hem till Ola och Christoffer, hängde där ett tag innan vi tog oss in till Westlands för att äta på 'stans bästa' indiska restaurang! och gott var det. Vi beställde in en massa smårätter, naanbröd och ris som vi delade på. Speciell smak men gott, och trevligt. Bjuden på maten och skjuts hem fick jag också, en redig fest! Nu har jag precis duschat och gör princip ingenting. Imorgon ska jag hem till familjen Brandt på fika och kaffe (inte för att jag gillar kaffe men i alla fall.....)! 
Ska försöka hinna med lite bilder också, har blivit en nedrann massa text den senaste tiden så bilder behövs för att liva upp stämningen lite grann! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är en bild från början av förra året utanför skolan. Min gud vad tiden går snabbt!

2012-08-25 | 20:40:42 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Fredag

Första fredagen sedan jag kom hit spenderades till en början i parken Aboretum med quiz och promenad, det va la trevligt! Vi kom tillbaka till skolan strax innan lunch och efter lite mat i maggen hängde vi kvar på skolan innan jag och Chrille-man tog bussen till Yaya. Tog en sväng förbi Java och drack feting goda Icetean med smak av passion fruit! Sen gick jag hem, tog en dusch, fixade mig, mötte upp Moa vid Yaya och sen splittade vi en taxi till skolan, hämtade upp ett gäng andra och sedan gick vi och hängde på Bistron i cirka en timme innan det bar av mot skolan åter igen. Halva 7 rullade bussen iväg mot Simba saloon där en middag bestående av kött väntade, det var g o t t !
 

Blev droppad hemma av bussen så var hemma strax innan 12 och sen var den trevliga dagen över. Imorse ringde klockan vid halv 10, gick upp åt lite frukost, klädde på mig, borsta tänderna sen började jag knalla mot skolan och aktivitetsdag. Gick en liten omväg och kom fram 5 minuter för sent. Vi blev indelade i lag och hade sedan aktiviteter fram till 1-tiden då det grillades hamburgare till lunch. Hängde kvar på skolan någon/några timmar och sedan åkte jag med PO hem igen. Somnade ett tag när jag kom hem! Känns inte som jag gjort någonting alls idag men det kan ju vara skönt det med, även om jag är fett uttråkad för tillfället....... 
Ska ta och hitta på något för här kan jag inte sitta hela kvällen, då kommer jag väl ruttna.

2012-08-25 | 15:38:51 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Gårdagen och dagen

Har fullt upp med att lära känna allt och alla därav dålig bloggning... Man vill ju hänga med och kan inte alltid lägga energi på datorn! Hur som. Igår slutade jag vid lunch, hängde kvar på skolan och när Christoffer och Isak hade håltimme gick vi till junction för att köpa skolböcker, trevlans. När jag kom tillbaka igen mötte jag Sanna som också ville till junction, jag gick tillbaka... Det var första dagen boardingelevena fick gå utanför murarna så det firades med en Smirre på Art med en massa andra trevliga människor. Saga och Paula fyllde år så man fick till och med vara ute till halv 10 (!). Jag skulle egentligen hem men sen kände jag att jag lika bra kunde hänga kvar och så fick det bli och trevligt var det. Kom hem strax innan 10 och då duschade jag princip bara och sen hoppade jag i säng. Lyckad dag och kväll.


Idag har det också varit fullspäckat! Började morgonen med en massa tråkig information om allt mellan himmel och jord gällande skolan. Allt från uppsatsmall till kursinnehåll. Efter lunch var det vanligt schema och jag fick kötta mig igenom engelska och matte, de två värsta ämnena!! Överlevde dock.
Christoffer fyller även år idag så efter skolan gick jag, Sanna och Moa till massaj-marknaden på junction och handlade en zebra på 4 hjul i present till honom, den är jättefin! Bild kommer. Vet inte hur många av dom som jobbade där som påstod att dom kände igen mig...... (HAHAHHAHAHHA NU BÖRJAR PAPEGOJA JÄKELN SNACKA.... och vissla!) Efter cruisa vi till Art och hängde lite med folket där och efter 45 minuter tog jag bussen hem, bytte om och sedan kom Christoffer, Anna, Sanna och hämtade upp mig sen åkte vi till en italiensk restaurang som heter Oseria där jag har varit fram tills nu. Åt en god pasta pesto med hemmagjord, italiensk glass till efterrätt, supergott och jättemysigt att bara vara vi 4 gamla lirare!

Just nu hänger jag och papegojan Kasu i vår ensamhet! Den nya rektorns fru fyller tydligen år så Faiza är på partaj och PO jobbar väl eller något liknande... Där bak i soffan befinner jag mig för tillfället! Fått önskemål om bilder på mitt nya casa (hus) och det kommer vill jag lova men har inte haft tid, men snart så! Kanske till helgen, håll ut där hemma.
Det här är första kvällen Kasu (papegojan) är hemma för den har tydligen varit hos några vänner till PO och Faiza över sommaren men trodde tusan inte den snackade såhär mycket. Underhålls för tillfället och visslingar och av "kaaasuuuu, kasuuuuU" dör lite. Den är fett cool för den är trespråkig. Swahili, engelska och svenska, inte alla papegojor som kan det. Jag ska lära den att säga "Hej Manda" så jag får ett välkomnande varje gång jag kommer hem. Återkommer när mitt uppdrag är slutfört, lär ta ett tag men vänta bara!
För övrigt håller dom på att renovera tennisplanerna genom att HANDMÅLA dem, tre gånger om. Flitigt!

2012-08-23 | 20:31:53 | Kenya 2012/13 | 1 Kommentarer

Instagram

Jag har ju gått och blivit Instagram-tönt som resterande befolkningen i Sverige typ.... Så om ni vill se lite mer pics härifrån kan ni ju alltid börja följa mig på Insta jao; mandastenqvist var söknamnet sen hittar ni mig så fint! Tummen upp

2012-08-21 | 16:16:52 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer

Tisdag och tredje dagen!

Ligger i sängen och latar mig. Kom hem för ett tag sen, gick både till och från skolan idag och det var party att gå förbi allt man så många gånger åkt förbi! Toyan låg på sin plats, likaså orange-house och Prestige.. Hela förmiddagen ägnades åt guidad tur runt skolan, slappt men mindre kul! Fick även min första kopp chai idag och den satt jäkligt fint må jag säga, gott som bara den! Har varit oooooerhört roligt att träffa all personal igen. Alla tycker det är skitkul att man är tillbaka och kramar om än och hälsar än välkommen vart man än får. Ganska kul faktiskt, roligt att träffa dom också!
Efter lunchen hade vi aktiviteter med Tina som åter är tillbaka!!! glömde dock gympakläder så var lite lökigt att spela volleyboll, fotboll och danska afrikansk dans i jeans utan skor.... men det gick bra ändå. Efter alla stationer stannade vi kvar några stycken och spelade lite mer volleyboll innan jag började knalla hemåt och nu ligger jag här med datorn i min säng. Utanför sitter Faiza och käre Leonie och pratar, verkar vara intressant, Leonie den jäkeln liksom.

Hittade två bilder på Sunshines blogg från gårdagens sightseeing som jag baxade...

2012-08-21 | 16:11:01 | Kenya 2012/13 | 0 Kommentarer

Första skoldagen

Skoldag och skoldag... Börjades med ett oklart tal av den nya rektorn och därefter blev vi indelade i de nya klasserna. Jag så fint räknas ju som dagelev (special som bara den) numera och går därför i samma klass som alla dagelver, fest. Min nya lärare är Rosie, ännu mer fest. Fick vårt personliga schema vilket är megafett förutom i period två men måste ändra om lite så får vänta och se! men just nu är det nice som bara den.
Efter att ha lekt lite sociala lekar och gått igenom årskalendern gick vi en guidad tur och därefter var skoldagen över, hyffsat soft. Vi hade två timmar innan vi skulle iväg på sightseeing så jag och mina klasskamrater (!) bestämde oss för att dra en Junction och Art, ceacarsallad + smoothie var givet! och gott var det!! (lite lite dressing dock men det blir de bättring på). Sedan kika vi förbi Nakumatt bara för att och sen tillbaka till skolan. En bille och sedan hopp i buss och tur runt i Nairobi. Ganska segt men chill att cruisa runt och titta på en massa saker, vi åkte bland annat förbi älskade Que Pasa och Long Bar vilket kändes fint i hjärtat........
Tillbaka på internatet blev det mingel med alla de nya människorna som är huuuuuuuur många som helst känns det som. Vi satt några stycken inne på sunshines rum och snackade om allt och ingenting sen vidare till bamban och åt lite middag, minglade lite till efter det och sen var det måndagsmöte och inte längre något torsdagsmöte... Fick hänga med på det och sedan häng i zebra, filmtittandes i giraff, mingel vid poolen och därefter hemgång.
Känns någorlunda konstigt att inte alla gamla är på plats men det känns ändå som sköna människor och det dröjer säkert någon vecka och sen är allt som förr så det känns bra! Övrigt då, känns inte som jag varit borta från Kenya. Allt är på sin plats och det känns skönt att vara tillbaka, svinkul att träffa all personal igen men något sorgligt har däremot inträffat. Älskade vakt Matthew har slutat så det har inte blivit något chai-drickandes..... Får hitta en ny vakt att dricka chai med men lite surt är det, Matthew var ju ändå bror!
Nää nu ska jag sova, trött som bara den! God natt på er

2012-08-20 | 21:40:56 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer

Äntligen framme!

För inte er som vet, jag är tillbaka i Kenya.
Flygresorna gick under kontroll men de må ha varit en av de segaste resorna någonsin, trodde aldrig vi skulle komma fram. De sju timmarna i Doha gjorde inte saken bättre, galet tråkig flygplats var det också!
Men sen slog klockan 06.26 och vi snuddade kenyansk mark åter igen. Genom passkontrollen, fick väskorna på dirren, går ut genom spärrarna och möts av en Leonie och sjungandes/dansandes kenyaner klockan 07.30 en söndagsmorgon, känns skönt att vara tillbaka! Tror firandet beror på Eid-day som firas idag, fastan är över!
Tog ett tag för dom nya peepsen att fixa med visum men runt hlav 9-9 tiden kunde vi lämna flygplatsen. Eftersom jag skulle hem till Faiza och PO blev jag hemskjutsad i en av de små bussarna, lyx! När vi kom fram öppnade Faiza dörren och PO kommer några minuter senare med färskt bröd och då blev det välkomstfrukost runt bordet, trevlans! Därefter tog jag en dusch och somnade på en gång och nu sitter jag och äter lite lunch! Vid tretiden kommer Faiza och hämtar mig sen ska vi iväg och handla lite saker och därefter till skolan och äta BBQ.
Kan sammanfatta det hela med att jag;
1. inte fattar att jag är tillbaka men att det
2. på något sätt känns bra.
På återseende kära Sverige!
mmmmmmmm, pizza (lök)

2012-08-19 | 12:59:26 | Kenya 2012/13 | 3 Kommentarer